preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Tražilica
Adventski kalendar

eTwinning škola

60 godina škole

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica
OŠ Meje

Korisni linkovi

Školski list PB-a

 

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

CARNET
03.12.2021. 16:41
Uspješno provedena NATO međunarodna kibernetička vježba – Cyber Coalition 2021
Najveća NATO vježba u području kibernetičke obrane ,,Cyber Coalition 2021" provedena je, u organizaciji Savezničkog zapovjedništva za transformacije (ACT), od 29. studenoga do 3. prosinca 2021. godine na više desetaka lokacija u zemljama ... The post Uspješno provedena NATO međunarodna kibernetička vježba – Cyber Coalition 2021 appeared first on CARNET .

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Sigurno na internetu

Arhiva vijesti

Arhivu objavljenih vijesti možete pronaći po godinama na poveznicama:

20202019201820172016

20152014201320122011

Ime UZ "Agava" trajno utkano na Vukovarskom vodotornju
Ivana Hrga / datum: 25. 11. 2021. 19:48

Učenička zadruga "Agava" pokazala je svoje veliko srce kada je prije pet godina uplatila skromnu donaciju za obnovu Vukovarskog vodotornja. A Vukovar to pamti. I vratio je svima. Svi su donatori popisani na ploči postavljenoj na vidikovcu Vodotornja. Pa se tako nalazi i ime naše škole i Učeničke zadruge "Agava".  A kad to vidite, vjerujte mi na riječ, srce će vam narasti veliko k'o Vodotoranj. 

FOTOGALERIJA 


[OPŠIRNIJE]Zadrugari pomažu!
Ivana Hrga / datum: 27. 5. 2021. 20:19

Nakon strašnog potresa koji je zadesio područje Banovine, Hrvatska udruga učeničkih zadruga pokrenula je humanitarnu akciju Zadrugari zadrugarima!  kako bi pomogli nastavak rada učeničkih zadruga iz Sisačko moslavačke županije, čije su škole stradale u potresu. Ovoj akciji odazvala se i naša zadruga, za što smo dobili toplu zahvalu. Učenici naše zadruge odlučili si pripomoći i još jednoj obitelji iz okolice Petrinje tako što su donirali novac prikupljen od prodaji zaštitnih maski za lice koje su šivali od listopada do prosinca.


[OPŠIRNIJE]Baština kao inspiracija
Ivana Hrga / datum: 16. 3. 2021. 22:12

U ovoj digitalnoj slikovnici objedinjeni su svi ukrasni i uporabni predmeti koje su vrijedni zadrugari u proteklih nekoliko godina izrađivali. Inspiraciju za ukrašavanje raznih predmeta pronašli smo u ranosrednjovjekovnoj hrvatskoj umjetnosti. Tako su naušnice, jastučnice, šalice za čaj, vrećice lavande... ukrašene prekrasnim ornamentima poput pletera, cvjetova, ptica i slično. Na ovaj način želimo promovirati taj dio hrvatske povijesti i kulture i pokazati svu ljepotu i raskoš predromaničke kulture u Hrvatskoj.

BAŠTINA KAO INSPIRACIJA - DIGITALNA SLIKOVNICA


[OPŠIRNIJE]Maska kao božićni poklon, zašto ne?
Ivana Hrga / datum: 2. 12. 2020. 21:55

Dragi učenici, učitelji i roditelji!
I u koroni ili baš za „dišpet” koroni, mlade zadrugarke Petra, Gabriela, Dora, Anđela i Lucija bile su vrlo aktivne i svoju su kreativnost pretočile u izradu platnenih zaštitnh maski za lice.
Krojenje, „imbazdavanje”, strojno šivanje, osmišljavanje i printanje etiketa, pakiranje... postupci su o kojima i ne razmišljate kad držite masku u ruci. U sve to uloženo je puno truda, ali i veselja i smijeha.  Zato kupnjom maski pokažite da cijenite njihov trud i naučene vještine, ali i da cijenite svoje i tuđe zdravlje.
Kako ove godine, zbog epidemioloških razloga, ne možemo imati božićni prodajno-izložbeni štand u atriju škole, maske možete naručiti upravo kod ovih učenica (sve iz 8.b) ili učiteljice Ivane Hrga, voditeljice UZ „Agava”.
Pregledom fotografija možete izabrati dizajn maskice, ali i osjetiti dio radne i kreativne atmosfere tijekom njihove izrade.
Izrađeno je 30-ak maski, a cijena im je 20 kuna.
Maske su dvoslojne, a materijal je od 100%-tnog pamuka.
Uz svaku masku dobije se i poklon vrećica.

Nosite maske i ostanite zdravi.
Sretan Božić i sretnu i zdravu Novu godinu žele vam svi članovi UZ „Agava”!

 

FOTOGALERIJA


[OPŠIRNIJE]Božićna prodajna izložba
Ivana Hrga / datum: 20. 12. 2019. 17:07

Učenici UZ "Agava" još od listopada pripremali su se za Božićnu prodajnu izložbu izrađujući razne ukrasne predmete. Najviše truda, ali i veselja uložili su u izradu lutkica koje su od glave do pete sami ručno izradili. Ove godine svojim proizvodima pridružili su se zadruzi i učenici 1a razreda s učiteljicom Slavicom kao i članovi INA "Mali Nijemci" s učiteljicom Lidijom. Svoje proizvode prodavali su u atriju škole tijekom i nakon Božićne priredbe, a mnogi učenici, učitelji i roditelji kupnjom proizvoda podržali su rad vrijednih i kreativnih učenika.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha 2019.
Ivana Hrga / datum: 12. 11. 2019. 18:45

Mladi zadrugari ove su godine vrlo aktivno i produktivno doprinjeli obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Naime, u školskoj kuhinji sami su izrađivali keksiće koji su, nakon male svečanosti održane u školi, nestali u trenu. Pokazali su tako svoje veliko kulinarsko umijeće i izrazili želju da češće sami pripremaju kolače. Njihovu želju teško je ne ispuniti.

 

 


[OPŠIRNIJE]Prodajna izložba za Dan škole
Ivana Hrga / datum: 30. 5. 2019. 19:28

U četvrtak 30.svibnja u našoj školi obilježavao se Dan škole. Tom prigodom je UZ Agava organizirala malu prodajnu izložbu na kojoj je predstavila učeničke kreativne proizvode i suvenire: čaj od lišća masline, šalice za čaj i sukulente u ukrasnim lončićima.


[OPŠIRNIJE]31. županijska smotra učeničkih zadruga
Ivana Hrga / datum: 27. 5. 2019. 07:44

U petak 24. svibnja u prodajnim centru Mall of Split održala se 31. Županijska smotra učeničkih zadruga. Učenička zadruga naše škole "Agava" uspješno je predstavila našu školu i postigla visoko 7. mjesto.


[OPŠIRNIJE]Izložba u Galeriji Meštrović
Ivana Hrga / datum: 16. 5. 2019. 19:38
U subotu 11. svibnja održala se u Galeriji Meštrović izložba učeničkih radova učenika produženog boravka i mladih zadrugara. Mladi zadrugari su radili u glini glavu Meštrovića ili glavu žene s maramom, po izboru. Ti radovi izloženi su zajedno s ostalim prekrasnim radovima te su privukli veliku pozornost roditelja, ali i drugih posjetitelja.

[OPŠIRNIJE]Zadrugari kupili šivaći stroj
Ivana Hrga / datum: 16. 5. 2019. 19:17
Od novca prikupljenog na Božićnoj prodajnoj izložbi kupili smo šivaći stroj, na veselje mladih zadrugara. Draži šivanja svi su čim prije htjeli isprobati. Za prvi put vježbali su šivanje poruba, a pravi izazovi tek nas čekaju.

[OPŠIRNIJE]Božićna prodajna izložba
Ivana Hrga / datum: 2. 1. 2019. 19:26

U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine bilo je veselo u našoj školi od ranog jutra. Božićna atmosfera osjećala se svugdje. Svi su učenici bili razdragani zbog nadolazećih blagdana, ali ponajviše zbog završetka prvog obrazovnog razdoblja. 


[OPŠIRNIJE]Međužupanijski skup učeničkih zadruga
Ivana Hrga / datum: 8. 12. 2018. 23:26

7. prosinca 2018. godine naša zadruga "Agava" sudjelovala je na međužupanijskom skupu učenika i voditelja učeničkih zadruga Splitsko - dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije koji se održao u Blatu na Korčuli. 


[OPŠIRNIJE]Radionica u Galeriji Meštrović
Ivana Hrga / datum: 8. 12. 2018. 23:03

Učenici UZ "Agava" i produženog boravka sudjeluju u kreativnim radionicama koje organizira Galerija Meštrović. U studenom to je bila radionica u kojoj su učenici prvo slušali zanimljivo predavanje o marami: zašto su nekada žene nosile maramu, što je značila boja marame, po čemu su se razlikovale udane žene od djevojaka i slično.  Zatim su morali pozorno promatrati Meštrovićeve kipove žena s maramama, a onda su sami u glini izrađivali male biste žena s maramama ili lik samog Ivana Meštrovića.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha 2018.
Ivana Hrga / datum: 8. 12. 2018. 22:56

17. listopada 2018. proslavili smo u našoj školi Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Uz pjesmu, molitvu i župnikov blagoslov učenici su i sa svojim malim prigodnim programom obogatili ovu manifestaciju no najveselije je uslijedilo nakon toga kada su se svi ti  mirisni krušćići i peciva degustirali. 


[OPŠIRNIJE]Državna smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske
Ivana Hrga / datum: 15. 10. 2018. 21:14

Učenička zadruga naše škole ove se godine plasirala na jubilarnu 30. Državnu smotru učeničkih zadruga koja se održala od 11. do 14. listopada u Vinkovcima.


[OPŠIRNIJE]Prodaja sukulenata
Ivana Hrga / datum: 5. 6. 2018. 18:15

30 svibnja, povodom Dana škole, UZ "Agava" u atriju škole organizirala je prodaju sukulenata u ukrasnim lončićima. Sukulenti su lijepe, izdržljive biljke, mesnatih listova kojima je potrebno samo malo zemlje i mnogo sunca. U sukuletne spadaju razne vrste kaktusa, aloe vera i agava po kojoj je naša zadruga i dobila ime,

No naši su učenici prodavali čuvarkuće koja je omiljena biljka kod nas u Dalmaciji zbog svoje ljepote, izdržljivosti, ali i ljekovitih svojstava.


[OPŠIRNIJE]Naša zadruga osvojila treće mjesto na 30. Županijskoj smotri učeničkih zadruga
Ivana Hrga / datum: 19. 5. 2018. 08:32

18. svibnja 2018., u prodajnom centru Mall of Split, održala se 30.  Smotra učeničkih zadruga Splitsko - dalmatinske županije na kojoj je sudjelovalo 35 učeničkih zadruga. Rad naše zadruge predstavile su učenice Matea Budić i Korina Rakelić.

Naša je zadruga  osvojila treće mjesto i tako se plasirala na 30. Državnu smotru koja će se održati u Vinkovcima u listopadu ove godine.


[OPŠIRNIJE]Izložba "Muzej i mi"
Ivana Hrga / datum: 17. 5. 2018. 18:39

17. svibnja 2018., uoči Međunarodnog dana muzeja u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika otvorena je izložba učeničkih radova učenika produženog boravka naše škole i UZ "Agava". 


[OPŠIRNIJE]Male vezilje
Ivana Hrga / datum: 16. 5. 2018. 21:33

Vrijedne zadrugarke Matea i Korina pokazale su veliki interes za već pomalo zaboravljenim vještinama izrade ažura i šivanja. Ažurom su se se nekad ukrašavale tavaje, lancuni i intimele, a danas je to prava rijetkost. Stoga je hvalevrijedna njihova želja da nauče tu tehniku u čemu su bile vrlo uspješne. Iako za to treba puno strpljenja, živaca i upornosti, njih je to jako veselilo. 

No ipak mnogo je zabavnije bilo za šivaćim strojem, jer sve se odvija vrlo brzo i dinamično. Tu vještinu svladale su doslovno u pet minuta i odmah su se prihvatile prvog zadatka - šivanja jastučnica. Sve što su napravile bit će izloženo na 30. smotri učeničkih zadruga 19. 05. u prodajnom centru Mall of Split.

 

 


[OPŠIRNIJE]Suradnja s MHAS-om
Ivana Hrga / datum: 3. 5. 2018. 22:57

Ove godine učenici naše zadruge zajedno s učenicima produženog boravka sudjeluju u projektu "Muzej i mi" kojeg organizira Muzej hrvatskih arheoloških spomenika. 


[OPŠIRNIJE]Božićna radionica i prodajna izložba
Ivana Hrga / datum: 11. 12. 2017. 12:50

Mladi zadrugari su i ove godine bili marljivi u izradi božićnih ukrasa. Ponajviše ih je veselila izrada božićnih patuljaka i vijenaca. S puno ljubavi izrađivali su ukrase, a ponosni su na to što će nekoliko ukrasa donirati za humanitarnu akciju "Vito za Palčiće".

FOTOGALERIJA


[OPŠIRNIJE]Izrada straničnika
Ivana Hrga / datum: 11. 12. 2017. 12:42

Članovi UZ "Agava" ove godine surađuju s Muzejom hrvatskih arheoloških spomenika u jednom projektu te će do proljeća sudjelovati u nekoliko radionica. Inspirirani starohrvatskom baštinom prvu radionicu odradili smo u učionici s zadatkom izrade straničnika- bookmarkera. Sljedeće radionice održat će se u Muzeju, a svi radovi bit  če predstavljeni na izložbi  na Dan muzeja 18. svibnja. 

I učenici šestih razreda imali isti zadatak na nastavi povijesti. Straničnike su ukrašavali ukrasima starohrvatskih crkvica poput pletera, lišća, ptica, zmajeva i slično. Bili su vrlo nspirirani i nastali su prekrasni straničnici koje možete pogledati u fotogaleriji..

FOTOGALERIJA


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Ivana Hrga / datum: 11. 10. 2017. 22:23

Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo 11. listopada 2017. u atriju naše škole zanimljivom, svečanom i veselom priredbom. 

 

 


[OPŠIRNIJE]Prodajna izložba za Dan škole
Ivana Hrga / datum: 15. 6. 2017. 12:50

13. lipnja učenici, učitelji i roditelji proslavili su Dan škole. U školskoj dvorani uz recitacije, ples i pjesmu proslavio se ujedno i kraj još jedne uspješne školske godine. A u atriju škole UZ "Agava" organizirala je prodajnu izložbu na kojoj su mladi zadrugari prodavali svoje proizvode.

 

FOTOGALERIJA


[OPŠIRNIJE]29. smotra učeničkih zadruga Splitsko - dalmatinske županije
Ivana Hrga / datum: 9. 5. 2017. 08:19

U petak 5. svibnja 2017. g. u City Center One održala se 29. smotra učeničkih zadruga naše županije. Na smotri je uz 35 učeničkih zadruga sudjelovala i zadruga naše škole "Agava". Pobjedila je UZ "Lavanda", a mi smo osvojili 14. mjesto čime smo jako zadovoljni.


[OPŠIRNIJE]Pripreme za 29. smotru učeničkih zadruga
Ivana Hrga / datum: 30. 3. 2017. 08:40

Učenici naše zadruge i ove godine marljivo se pripremaju za 29. smotru učeničkih zadruga koja će se održati 5. svibnja u City Centar One.

 


[OPŠIRNIJE]Božićna prodajna izložba
Ivana Hrga / datum: 16. 1. 2017. 20:35

Tijekom studenog i prosinca učenici UZ Agava vrijedno su se pripremali za Božićnu prodajnu izložbu koja se održala 22. prosinca u atriju škole. 

 

 


[OPŠIRNIJE]Etno izložba
Ivana Hrga / datum: 30. 11. 2016. 18:36

Učenička zadruga "Agava" priredila je u atriju škole malu izložbu etno predmeta s ciljem da se kod učenika potakne interes i ljubav prema starim predmetima.


[OPŠIRNIJE]Zadrugari - slastičari
Ivana Hrga / datum: 17. 10. 2016. 21:23

Pripremajući se za Dane kruha mladi zadrugari zavrnuli su rukave i primili se posla, 

Sami su zamijesili tijesto i u tren oka nastali su slatki keksići u raznim oblicima.

Sve su zasladili s mnogo šećera, smijeha i zabave.

I na kraju, kako bi se uvjerili da je sve ispalo kako treba, isprobali su nekoliko keksića, pa još nekoliko, pa još nekoliko i ode cijela prva škrovada.

U slast!

FOTOGALERIJA


[OPŠIRNIJE]Dani kruha
Ivana Hrga / datum: 17. 10. 2016. 18:50

U ponedjeljak 17. listopada u našoj školi obilježili smo Dane kruha - Dane zahvalnosti za plodove zemlje.

Malom svećanošću, uz recitacije, pjesme i blagoslov izrazi smo zahvalnost na svim plodovima, uspjesima i radostima kojima smo darivani tijekom cijele godine.


[OPŠIRNIJE]Novi članovi UZ "Agava"
Ivana Hrga / datum: 2. 10. 2016. 10:01

Učenička zadruga "Agava" ove godine  dobila je nove članove. To su trećaši iz produženog boravka koji će tako još više obogatiti svoje vrijeme poslije nastave.


[OPŠIRNIJE]640 kuna za 640 rana
Ivana Hrga / datum: 13. 6. 2016. 21:54

Učenici 7.b razreda sudjelovali su u akciji obnove Vukovarskog  vodotornja. Vukovarski vodotoranj simbol je obrane Vukovara i hrvatskog zajedništva. Učenici su tijekom svibnja sakupljali dobrovoljne priloge i nije bilo bitno koliko je tko dao, važno je da je dano srcem.

 

Ovoj akciji pridružila se i UZ "Agava". Naime za Dan škole UZ "Agava" organizirala je prodajnu izložbu te je dio novca zarađenog tada pridodala već sakupljenom iznosu.

Sveukupno 640 kuna za 640 rana.

Naši učenici su još jednom pokazali da imaju veliko srce.

 


[OPŠIRNIJE]Održana 28. županijska smotra učeničkog zadrugarstva
Ivana Hrga / datum: 17. 4. 2016. 15:57

U srijedu 13. travnja u City Center One održala se 28. županijska smotra učeničkih zadruga Splitsko-dalmatinske županije.  Na smotri je svoje proizvode predstavilo čak 39 učeničkih zadruga, a pobijedila je UZ "Šestančica" iz Šestanovca dok smo mi osvojili 13. mjesto.


[OPŠIRNIJE]28. Županijska smotra učeničkih zadruga Splitsko-dalmatinske županije
Ivana Hrga / datum: 10. 4. 2016. 10:21

U srijedu 13. travnja 2016. održat će se 28. Županijska smotra učeničkih zadruga Splitsko dalmatinske zadruge na kojoj će se predstaviti i UZ  naše škole "Agava".


[OPŠIRNIJE]Učenička zadruga "Agava"
Ivana Hrga / datum: 1. 11. 2015. 08:21

Od ove školske godine obnovio se rad Učeničke zadruge naše škole "Agava". Dok su se prethodne generacije više bavile literarnim stvaralaštvom, ove godine djeca svoju kreativnost iskazuju kroz rad u dvjema sekcijama: Cvjećarskoj i Maslinarskoj.

 

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju