preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Tražilica
Adventski kalendar

eTwinning škola

60 godina škole

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica
OŠ Meje

Korisni linkovi

Školski list PB-a

 

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

CARNET
03.12.2021. 16:41
Uspješno provedena NATO međunarodna kibernetička vježba – Cyber Coalition 2021
Najveća NATO vježba u području kibernetičke obrane ,,Cyber Coalition 2021" provedena je, u organizaciji Savezničkog zapovjedništva za transformacije (ACT), od 29. studenoga do 3. prosinca 2021. godine na više desetaka lokacija u zemljama ... The post Uspješno provedena NATO međunarodna kibernetička vježba – Cyber Coalition 2021 appeared first on CARNET .

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Sigurno na internetu

Arhiva vijesti

Arhivu objavljenih vijesti možete pronaći po godinama na poveznicama:

20202019201820172016

20152014201320122011

Vučedolske golubice iz 3.a
Jadranka Gegić Blajić / datum: 17. 11. 2020. 13:24

Naš mali doprinos sjećanju...

FOTO...


[OPŠIRNIJE]Vile s izvora
Ivana Čolak / datum: 21. 4. 2020. 22:59

Slušali smo predivnu,

zanimljivu priču 

Tajna vila s izvora

rijeke Cetine.

 

Ispričao nam je

Muzej Cetinske krajine Sinj.

Ivin rad, predivna slika vila s rijeke Cetine je nagrađen od Muzeja Cetinske krajine Sinj.

Bravo!

Iva J. 3.a


[OPŠIRNIJE]Na putu dobrote
Ivana Čolak / datum: 2. 3. 2020. 16:05

Ove zime smo u eTwinning projektu Na putu dobrote predstavili humanost nas, učenika  3.a razreda, naših roditelja, naših učiteljica i naše cijele škole. Bili smo ponosni što sve dobro činimo. Pogledajte i vi.

Na putu dobrote 3.a 

 


[OPŠIRNIJE]Razglednica moga zavičaja
Ivana Čolak / datum: 31. 1. 2020. 16:10

Učenici 3.a su se baš potrudili. Napravili su predivne razglednice svoga grada i poslali po cijeloj Hrvatskoj. Ove godine sudjeluju   u eTwinning projektu Razglednica moga zavičaja sa svojim učiteljicama Marijom i Ivanom i kjnižničarkom Sanjom.

Fotografiraju, prave e - razglednice, slikaju, crtaju, skeniraju, ispisuju adrese,šalju poštom, dobivaju razglednice iz svih krajeva naše domovine i tako je upoznaju.

Pogledajte naše lijepe razglednice koje su otputovale poštom u opširnije.


[OPŠIRNIJE]Radionica za djecu na temu svjesnosti o energetskoj učinkovitosti
Jadranka Gegić Blajić / datum: 30. 10. 2019. 08:50

U utorak, 29. 10. 2019. godine, u našoj je školi za drugaše održana Radionica za djecu na temu svjesnosti o energetskoj učinkovitosti. Naši gosti, Andrea i Pero su nas podsjetili kako možemo, svakodnevno, uštedjeti energiju u našem kućanstvu i koliko je to važno za naš planet.


[OPŠIRNIJE]Mali slikari 3.a
Ivana Čolak / datum: 28. 10. 2019. 15:49

              

komplementarni kontrast, list - triptih, tempera


[OPŠIRNIJE]Pipi Duga Čarapa putuje Hrvatskom
Ivana Čolak / datum: 16. 10. 2019. 11:14

Učenici 3.a razreda, s učiteljicom Marijom Vujević, Ivanom Čolak i knjižničarkom Sanjom Mamić, uključili su se u Erasmus + program na nastavnoj platformi eTwinning.  U projektu Pipi Duga Čarapa putuje Hrvatskom lutka Pipi dolazi iz Švedske i upoznaje naše gradove, kulturu i običaje.

Pipi je stigla i u našu školu i zabilježila sve zanimljivo u svom dnevniku.  Zaključila je da joj treba više od tjedan dana za upoznati ljepote našega grada.

Prošetala je Dioklecijanovom palačom, dotaknula zlatni palac Grgura Ninska i zaželjela želju za koju se nadamo da će se ostvariti. Divila se našem moru i kipovima Ivana Meštrovića. Trećaši su joj pokazali predivni obzor s Mosora i izvor rijeke Žrnovnice. Uh, baš se umorila u obilasku.

Mi, učenici, upoznali smo se sa Švedskom, saznali da je ta kraljevina na sjeveru Europe, čitali smo ulomke romana Pipi Duga Čarapa, gledali film i slušali pjesme švedske grupe ABBA.

Pozdravili smo se s lutkom Pipi i ispratili je na put  u Bjelovar.

                                                                                                  


[OPŠIRNIJE]Trećaši u školi u prirodi
Marija Vujević / datum: 26. 9. 2019. 17:50
Na zvjezdarnici

U srijedu, 25.9.2019.godine, učenici 3.a i 3.b razreda su u pratnji svojih učiteljica  Sanje, Ivane i Marije krenuli na izvanučioničku nastavu. Najprije smo svratili na izvor rijeke Žrnovnice gdje smo ponovili sve o vodama tekućicama -izvor, ušće, riječni tok, lijeva i desna obala. Promatrali smo biljni i životinjski svijet uz rijeku, snalazili se u prostoru pomoću Sunca,mahovine, godova. Obzor je bio uzak jer smo bili okruženi gustim raslinjem koje nam je onemogućavalo pogled u daljinu. Zatvorili smo oči na trenurtak i s oduševljenjem osluškivali zvukove prirode: cvrkutanje ptica, šuštanje lišća, žubor vode s riječnog izvora.


[OPŠIRNIJE]Projekt Promet - učenici 2.a putuju autobusom, vlakom i brodom
Marija Vujević / datum: 11. 5. 2019. 17:45
Putujemo autobusom, vlakom, brodom

U petak, 10. svibnja 2019. godine u sklopu projekta Promet, učenici 2. a razreda su sa svojim učiteljicama Ivanom i Marijom išli na izvanučioničku nastavu.

Upoznali smo vrste prometa, prometna sredstva i prometne znakove. Vozili smo se autobusom, vlakom i brodom. Razgledali trajektnu luku i trajekt, autobusni i željeznički kolodvor, zrakoplovnu luku....

Posjetili smo i razgledali grad Trogir i divili se njegovoj ljepoti i kulturno-povijesnim spomenicima. Zasladili smo se sladoledom i kupili suvenire za uspomenu na ovo lijepo, zabavno i poučno putovanje.

Brodom Bura Line uz mirno more i ugodnu plovidbu sretno smo se vratili u Split.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju