preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Tražilica
Adventski kalendar

eTwinning škola

60 godina škole

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica
OŠ Meje

Korisni linkovi

Školski list PB-a

 

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

CARNET
03.12.2021. 16:41
Uspješno provedena NATO međunarodna kibernetička vježba – Cyber Coalition 2021
Najveća NATO vježba u području kibernetičke obrane ,,Cyber Coalition 2021" provedena je, u organizaciji Savezničkog zapovjedništva za transformacije (ACT), od 29. studenoga do 3. prosinca 2021. godine na više desetaka lokacija u zemljama ... The post Uspješno provedena NATO međunarodna kibernetička vježba – Cyber Coalition 2021 appeared first on CARNET .

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Sigurno na internetu

Arhiva vijesti

Arhivu objavljenih vijesti možete pronaći po godinama na poveznicama:

20202019201820172016

20152014201320122011

 

Distribucija tableta

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu projekta Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme faza II (CKR II) sufinanciranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda za školsku godinu 2020./2021. provelo je nabavu tablet uređaja za učenike razredne nastave, te petih i sedmih razreda.

Tableti će se najčešće spajati na bežičnu mrežu, ali svaki ima mogućnost korištenja SIM kartica koje vam dostavljaju teleoperateri. Uz dostavljene SIM kartice teleoperateri dostavljaju i detaljnije opise svojih ponuda, koje između ostalog uključuju:

2,5 GB podatkovnog prometa mjesečno tijekom 12 mjeseci bez naplate.

Pristup bez naplate omogućen je internetskim stranicama s obrazovnim sadržajem izdavačkih kuća koje sudjeluju u obrazovnoj reformi.

Za korištenje navedenih mogućnosti korisnik mora imati jedinstveni elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr, a koje dobiva u školi.

VAŽNE NAPOMENE I UPUTE ZA TABLETE:

 • Tableti su u vlasništvu škole. Garancija (u trajanju od 24 mjeseca) i ostali uvjeti u vezi servisiranja opreme određuju se ugovorom o nabavi s dobavljačem. Roditelji prilikom preuzimanja tableta potpisuju zadužnicu kojim se obvezuju da će im dijete čuvati i odgovorno se odnositi prema dobivenom uređaju, te će ga očuvanog vratiti na kraju nastavne godine ili po prestanku statusa učenika u našoj školi. U slučaju da uređaj bude uništen, oštećen ili izgubljen, roditelji se obvezuju nadoknaditi štetu koju Ravnatelj škole određuje ako oštećenja na tabletu nisu garancijom predviđena.
 • Prilikom vraćanja tableta morate ga  vratiti u orginalnoj kutiji sa svim sadržajem. Ukoliko tablet donosite na uvid administratoru tablet uređaja u školi (prema dogovoru!) također ga morate donijeti sa svom opremom te pune baterije.
 • Sadržaj kutije tableta: Tablet i zaštitni etui, Punjač, USB tip C kabel, Igla za otvaranje SIM utora, Upute za uporabu, Jamstveni list
 • Kada se uređaj šalje na servis potrebno je SIM kartice izvaditi iz tableta te ih pohraniti na sigurno mjesto kako bi se ponovno mogle ugraditi nakon povratka uređaja sa servisa.
 • Vraćanje tableta na tvorničke postavke je zabranjeno, kao i svako neovlašteno instaliranje aplikacija. Svi takvi zahvati vidljivi su administratoru unutar MDM sustava, preko kojeg su svi tableti unešeni, podešeni i dodjeljeni učenicima.
 • Učenik treba u školu dolazi s tabletom napunjene baterije kako bi ga mogao koristiti na nastavi, voditi brigu o čuvanju tableta i ne ostavljati ga bez nadzora te odgovorno koristiti aplikacije na tabletu.
 • Zaštitni etui je sastavni dio uređaja, neodvojivo pričvršćen te ga nije moguće ukloniti. Pokušaj skidanja ili uklanjanja zaštitnog etuia je suprotan garancijskim uvjetima i uputama o korištenju tablet uređaja te svaki uređaj na kojemu je detektiran pokušaj uklanjanja etuia više neće biti pokriven jamstvom proizvođača a sve kvarove na takvom uređaju će o svom trošku snositi korisnik. Pokušaj skidanja zaštitnog etuia će prouzročiti fizička oštećenja na samom tabletu (oštećenje kućišta tableta, tipki za paljenje i regulaciju zvuka, lom ekrana, …).
 • U jamstvenoj izjavi možete vidjeti što sve pokriva jamstvo. Jamstveni rok je 24 mjeseca. U slučaju da je do kvara došlo vašom greškom troškove slanja, popravka i povrata tableta sa servisa snose roditelji.
  Tablete ne šaljete na servis nego se morate obratiti administratoru tableta u školi detaljnim opisom kvara/problema i ako je potrebno s fotografijom. Prilikom slanja e-maila navedite ime i prezime, AAI@EduHr elektronički identitet te serijski broj tableta.
  Sve upite vezane uz tablete šaljite na e-mail administratora tablet uređaja škole:

administratortableta@os-meje-st.skole.hr 

preskoči na navigaciju