preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Tražilica
Školski list PB-a

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

Korisni linkovi

CARNET
19.09.2018. 14:56
U okviru CECIIS-a održan Dan e-Škola
Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu započela je trodnevna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2018.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja
29.03.2016. 09:50
Uputa o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama
26. travnja 2016. - Izmjena Upute o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama.

 

Sigurno na internetu

Gradska knjižnica Marka Marulića
20.09.2018. 14:14
Predstava Duet za jednog Toma Kempinskog
Utorak, 25. rujna 2018. u 18:00 u dvorani 1 Središnje knjižnice Obilježavanje dana multiple skleroze (MS-a) u organizaciji MS TIMA Hrvatske Predstava Duet za jednog Toma Kempinskog Podaci o predstavi …

Hrvatski školski sportski savez
06.09.2018. 20:51
Natječaji za odjeljenja Univerzalne i Vježbaonice
Poštovani, Na temelju osiguranih sredstava u Financijskom planu Hrvatskog školskog sportskog saveza za 2018. godinu, namijenjenih za zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti učenika i programe Univerzalne sportske škole i Vježbaonice, Hrvatski školski sportski savez raspisuje  NATJEČAJE za odabir škola/ustanova koje će provoditi program Univerzalne sportske škole i Vježbaonice u školskoj godini 2018./2019. PROGRAM UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE […] Post Natječaji za odjeljenja Univerzalne i Vježbaonice je prvi puta viđen na Hrvatski školski sportski savez - Buzinski prilaz 2, 10010 Zagreb | Školski sport .

vijesti
ZDRAVE IDEJE PRETVORILI SMO U DJELA
Tanja Laušić / datum: 12. 4. 2018. 13:51

Svečanošću kojom završavaju aktivnosti projekta „Pretežno vedro“, obilježili smo Svjetski dan zdravlja (07.04.2018.) i početak Dana preventive (07.04. - 31.5. 2018.) u našoj školi.

Na priredbi su predstavljene sve aktivnosti koje smo zadnje dvije godine provodili s učenicima. Projektnom aktivnošću Zidovi nisu prepreke naše zdrave ideje pretvorili smo u djela.


[OPŠIRNIJE]JAVNA PREZENTACIJA PROJEKTA „PRETEŽNO VEDRO“
Sanja Mamić / datum: 9. 4. 2018. 15:33

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja 7. 4. i Dana preventive od 7.4. do 31.5. pozivamo vas na javnu prezentaciju projekta „Pretežno vedro“

Prezentaciju organizira: Osnovna škola Meje i Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije - Služba za mentalno zdravlje

      Mjesto održavanja: OŠ Meje

      Vrijeme održavanja: 11. travnja 2018. u 11.30 sati

 

 


[OPŠIRNIJE]Projekt „Čitamo mi u obitelji svi“
Sanja Mamić / datum: 9. 3. 2018. 13:45

Nastavljamo s čitanjem u krugu obitelji!

I ove godine provodimo nacionalni projekt poticanja čitanja „Čitamo mi u obitelji svi“. Naš  knjižnični ruksak, sa sedam novih i zanimljivih knjiga, putuje među učenicima 3.a razreda. Svakog petka jedan učenik nosi ruksak kući i idućih pet dana cijela obitelj sudjeluje u zajedničkom čitanju barem petnaest minuta dnevno. U srijedu učenik vraća ruksak u školu i ima prigodu prepričati sve lijepo i zanimljivo što je doživio.

Važno je napomenuti da nije potrebno pročitati sve knjige od korica do korica, već izabrati ponešto zanimljivo. Cilj projekta je poticanje čitanja i razvoj tehnike čitanja, na način da se i roditeljima ukaže na važnost čitanja pred djecom i s djecom. 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni projekt razmjene straničnika
Sanja Mamić / datum: 10. 11. 2017. 11:44

Drugu godinu za redom školska knjižnica sudjelovala je u Međunarodnom projektu razmjene straničnika (Bookmark Exchange Project) pod nazivom Povezivanje zajednica i kultura. Partneri su nam bile škole u Kini, Hong Kongu i Kanadi. Voditeljica projekta, knjižničarka Sanja, prijavila je učenike 3.b. i 5 b. razreda. Zajedno s učiteljicama Sandrom i Ivanom izradili smo maštovite straničnike. Uz bogatu hrvatsku kulturnu baštinu inspiracije nam nije nedostajalo.

Galerija slika


[OPŠIRNIJE]Projekt "Čitamo mi, u obitelji svi"
Sanja Mamić / datum: 31. 1. 2017. 09:31

Ove godine i naša škola se uključila u nacionalni projekt poticanja čitanja „Čitamo mi u obitelji svi“. Projekt je osmišljen prema principu putovanja knjižnične naprtnjače među učenicima trećeg razreda. Svakog petka jedan od učenika nosi je kući, u obitelj. U naprtnjači se nalazi osam knjiga za djecu i za odrasle i „gostuje“ u obitelji učenika pet dana te cijela obitelj sudjeluje u zajedničkom čitanju barem petnaest minuta dnevno. Važno je napomenuti da nije potrebno pročitati sve knjige od korica do korica, već izabrati ponešto zanimljivo. Cilj projekta je poticanje čitanja i razvoj tehnike čitanja, na način da se i roditeljima ukaže na važnost čitanja pred djecom i s djecom.  


[OPŠIRNIJE]Projekt „Početak je pola cijeloga“
Sanja Mamić / datum: 28. 11. 2016. 11:17

Ove školske godine započeli smo suradnju s  Nastavnim zavodom za javno zdravstvo – SDŽ (Služba za mentalno zdravlje) kroz projekt “Početak je pola cijeloga“.

Naši  učenici  2.a, 4.a te petih i šestih razreda crtali su i slikali ilustracije za knjigu „Zaštita mentalnog zdravlja djece i mladih - uloga javnozdravstvenih projekata“.


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje knjige i izložba likovnih radova
Sanja Mamić / datum: 21. 11. 2016. 12:52

Dragi učenici, roditelji i nastavnici,

pozivamo vas na predstavljanje knjige „Zaštita mentalnog zdravlja djece i mladih“  i otvaranje izložbe „Plakati za dušu“ na kojoj će biti izloženi i likovni radovi učenika naše škole.

Mjesto i vrijeme događanja: 25.11.2016. u 12.30 sati                   

                                             Sveučilišna knjižnica Split

                                             Ruđera Boškovića 31


[OPŠIRNIJE]Mjesec školskih knjižnica - projekt razmjene straničnika 2016.
Sanja Mamić / datum: 2. 11. 2016. 12:41

Ove godine obilježili smo Mjesec školskih knjižnica uključivanjem u Međunarodni projekt razmjene straničnika  između školskih knjižnica i njihovih korisnika iz cijeloga svijeta.

Ovogodišnji projekt se organizira pod nazivom Nauči odgonetnuti svoj svijet (Learn how to decode this your world).


[OPŠIRNIJE]Književni susret
Sanja Mamić / datum: 10. 3. 2016. 12:35

Književnik Božidar Prosenjak posjetio je našu školu u utorak, 8.ožujka.

Učenici su imali priliku upoznati pisca čije su tri knjige: „Miš“, „Sijač sreće, i „Divlji konj“ na popisu lektirnih naslova i  saznati nešto o njegovom književnom stvaralaštvu.


[OPŠIRNIJE]RSS


Static HTML
preskoči na navigaciju