preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Tražilica
Adventski kalendar

eTwinning škola

60 godina škole

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica
OŠ Meje

Korisni linkovi

Školski list PB-a

 

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

CARNET
03.12.2021. 16:41
Uspješno provedena NATO međunarodna kibernetička vježba – Cyber Coalition 2021
Najveća NATO vježba u području kibernetičke obrane ,,Cyber Coalition 2021" provedena je, u organizaciji Savezničkog zapovjedništva za transformacije (ACT), od 29. studenoga do 3. prosinca 2021. godine na više desetaka lokacija u zemljama ... The post Uspješno provedena NATO međunarodna kibernetička vježba – Cyber Coalition 2021 appeared first on CARNET .

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Sigurno na internetu

Arhiva vijesti

Arhivu objavljenih vijesti možete pronaći po godinama na poveznicama:

20202019201820172016

20152014201320122011

vijesti
Škola nekad i danas
Sanja Mamić / datum: 28. 5. 2021. 17:21

Dragi naši učenici, dragi roditelji, bivši učenici i svi prijatelji naše škole!

Ove godine obilježavamo 60 godina rada OŠ Meje te smo tim povodom proveli školski projekt u kojem su učenici istraživali život naše škole nekada i danas. Zadatak je bio da učenici razgovaraju sa svojim mamama, tatama, bakama, djedovima, tetkama... koji su nekada bili učenici naše škole i tako usporede đačka iskustva iz prošlih i ovih modernih vremena. Projekt su osmislile Ivana Hrga, učiteljica povijesti i Sanja Mamić, knjižničarka.

Učenici su prikupili vrijedna svjedočanstva, zanimljive priče i mnogo prekrasnih fotografija koje govore tisuću riječi.

Posebna sjećanja izazivaju crno bijele fotografije iz školske arhive. Zajedno sa isječcima iz intervjua pričaju posebnu priču u DIGITALNOJ KNJIZI, a svi intervjui u cijelosti prikačeni su na DIGITALNOM PANOU (padletu).   

Razgovori otkrivaju osobne priče i bude mnoštvo emocija. Izdvojite vrijeme i pročitajte ih. Iskustva su različita no svi se u jednom slažu: "Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba!" 

Našoj školi želimo još mnogo sretnih godina, radosnog dječjeg osmijeha i zvonkog žamora koji će još mnogo godina odjekivati školskim hodnicima. Sretno!

 


[OPŠIRNIJE]4. međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti
Tanja Laušić / datum: 16. 11. 2020. 10:14

Dana 13.11.2020. virtualno se održalo četvrto po redu međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti na kojemu su sudjelovali učenici šestih razreda iz deset osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije.

Na natjecanju su sudjelovale i naše učenice 6.a razreda: Marijeta A., Petra Č., Lea D., Bruna J., Ana Š., Laura Š. i Josipa V. 

Učenice su se za natjecanje pripremale pod mentorstvom školske psihologinje Tanje Laušić i knjižničarke Sanje Mamić. U grupnom natjecanju predstavile su se video uratkom s kojim su osvojile su treće mjesto. Čestitamo našim vrijednim učenicama!

Ove godine međuškolsko natjecanje sastojalo se od grupnog i individulanog natjecanja na kojem je online sudjelovalo preko 500 učenika osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije. U grupnom natjecanju zasluženo su pobijedili učenici OŠ Trilj - PŠ Košute, a u pojedinačnom  učenik OŠ Manuš.

Malo atmosfere s natjecanja kao i video uradak s kojim smo se natjecali, možete vidjeti ovdje .

Fotoalbum 

 


[OPŠIRNIJE]Pas pomagač-moj komadić sreće koji sve pokreće
Sanja Mamić / datum: 26. 2. 2020. 21:07

Danas smo u školi dočekali drage goste iz Zagreba, predstavnike Udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet. S njima su došli psi vodiči, labradori Blu i Nikita, i kraljevska pudla Megi, terapijski pas koji pomaže oboljeloj djeci u Klaićevoj bolnici. Kroz četiri radionice približili su nam svoj rad i način na koji školuju pse.

Gospođa Mira Katalenić, predsjednica Udruge, pričala nam je iz vlastitog iskustva s kojim se preprekama susreću slijepe osobe, pokazala kako se služi bijelim štapom i opisala koliko joj znači pomoć njenog psa vodiča Maxa.

Mirta Špehar-Kvesić, edukacijska rehabilitatorica, naučila nas je koje sve vrste službenih pasa postoje, kako ih možemo prepoznati, na koji način pristupiti slijepoj osobi i kako joj pomoći.

 


[OPŠIRNIJE]Čitamo mi u obitelji svi
Sanja Mamić / datum: 8. 3. 2019. 13:49

Tko  petkom nosi kući dva ruksaka umjesto jednog, tko čita tati knjige preko Skypea znaju učenici 3.a razreda koji ove godine sudjeluju u projektu poticanja čitanja Čitamo mi u obitelji svi.

Treću godinu za redom učenici i njihovi roditelji, u sklopu ovog projekta, čitaju zajedno sedam novih i zanimljivih knjiga koje se nalaze u knjižničnom ruksaku.

Kod svakog učenika ruksak  „gostuje“ pet dana  U srijedu učenik vraća ruksak u školu i ima prigodu prepričati sve lijepo i zanimljivo što je doživio. U ruksaku, osim knjiga, nalazi se i bilježnica dojmova u kojoj učenici opisuju svoje lijepe trenutke tijekom zajedničkog čitanja.


[OPŠIRNIJE]RSS


Static HTML
preskoči na navigaciju