preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Tražilica
Školski list PB-a

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

Korisni linkovi

CARNET
19.09.2018. 14:56
U okviru CECIIS-a održan Dan e-Škola
Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu započela je trodnevna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2018.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja
29.03.2016. 09:50
Uputa o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama
26. travnja 2016. - Izmjena Upute o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama.

 

Sigurno na internetu

Gradska knjižnica Marka Marulića
20.09.2018. 14:14
Predstava Duet za jednog Toma Kempinskog
Utorak, 25. rujna 2018. u 18:00 u dvorani 1 Središnje knjižnice Obilježavanje dana multiple skleroze (MS-a) u organizaciji MS TIMA Hrvatske Predstava Duet za jednog Toma Kempinskog Podaci o predstavi …

Hrvatski školski sportski savez
06.09.2018. 20:51
Natječaji za odjeljenja Univerzalne i Vježbaonice
Poštovani, Na temelju osiguranih sredstava u Financijskom planu Hrvatskog školskog sportskog saveza za 2018. godinu, namijenjenih za zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti učenika i programe Univerzalne sportske škole i Vježbaonice, Hrvatski školski sportski savez raspisuje  NATJEČAJE za odabir škola/ustanova koje će provoditi program Univerzalne sportske škole i Vježbaonice u školskoj godini 2018./2019. PROGRAM UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE […] Post Natječaji za odjeljenja Univerzalne i Vježbaonice je prvi puta viđen na Hrvatski školski sportski savez - Buzinski prilaz 2, 10010 Zagreb | Školski sport .

Povijest

Povijest škole

Davne 1960.godine počela je s radom naša škola.

Ime škole mijenjalo se u više navrata. Najprije se zvala Narodna osnovna škola Meje ili 15. osnovna škola, zatim Osnovna škola Duško Mrduljaš, a danas Osnovna škola Meje.

Niz godina nismo imali dvoranu za tjelesni odgoj. Napokon je izgrađena 1984.godine.

Škola je tijekom svoga rada bila prva u Republici i regiji. Bila je prva koja je uvela petodnevni radni tjedan. Bila je i prva koja je organizirala cjelodnevni program boravka djece (1972./73.godine.).

Naša je škola uvijek djelovala u skladu s vremenom, prostorom i zahtjevima suvremenog društva.

1975.god. su se formirala i odjeljenja  za obrazovanje odraslih. To znači da mnogi odrasli ljudi, koji iz bilo kojih razloga nisu uspjeli završiti osnovnu školu, mogli su to ostvariti u OŠ Duško Mrduljaš, kako se onda zvala.

Dugogodišnji ravnatelj poznat po umješnosti da se usklade svi zahtjevi različitih oblika i posebnih sadržaja je bio Vice Knezović. I danas ga se sjećaju generacije učenika i njihovih roditelja sa zahvalnošću.

Sedamdesetih godina škola je proglašena UZORNOM ŠKOLOM u Republici Hrvatskoj i dodijeljena joj je Nagrada grada Splita.

Trebalo bi prilično vremena da se pobroje sva prva mjesta, natjecanja, sudjelovanja, susreti s poznatim osobama, humanitarne akcije, pjevački nastupi, folklorne smotre, zalaganje za okoliš i športske manifestacije u kojima su učenici naše škole sudjelovali sa svojim učiteljima i osvajali vrijedne nagrade i priznanja. Malobrojne su škole u Hrvatskoj koje se mogu  pohvaliti tolikim brojem raznovrsnih programa, sadržaja, a na kraju i nagrada za svoj rad.

Sigurno ima puno ljudi koji se s ponosom sjećaju svoga života i rada u Osnovnoj školi Meje.        

 
preskoči na navigaciju