preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Tražilica
 

Zabavno - edukativni portal Pretežno vedro

Školski list PB-a

 

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

Korisni linkovi

CARNET
15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

Ministarstvo znanosti i obrazovanja
29.03.2016. 09:50
Uputa o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama
26. travnja 2016. - Izmjena Upute o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama.

Sigurno na internetu

Gradska knjižnica Marka Marulića
16.11.2018. 13:22
Prijava na Računalne radionice za umirovljenike
Gradska knjižnica Marka Marulića u Splitu organizira Računalnu radionicu za umirovljenike u Središnjoj knjižnici i Knjižnici Meje. Glavni cilj radionice je upoznavanje korisnika treće životne dobi s osnovama rada na računalu, …

Hrvatski školski sportski savez
15.11.2018. 20:46
7. Simpozij “Školski sport”
Hrvatski školski sportski savez ima čast i priliku pozvati vas na Simpozij Školski sport koji se održava 30.11.2018. i 01.12.2018. godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu (Horvaćanski zavoj 15, Zagreb). Simpozij Školski sport, kao i prijašnjih godina, Hrvatski školski sportski savez organizira u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Agencijom za odgoj i […] Objava 7. Simpozij “Školski sport” pojavila se prvi puta na Hrvatski školski sportski savez - Buzinski prilaz 2, 10010 Zagreb | Školski sport .

Povijest

Povijest škole

Davne 1960.godine počela je s radom naša škola.

Ime škole mijenjalo se u više navrata. Najprije se zvala Narodna osnovna škola Meje ili 15. osnovna škola, zatim Osnovna škola Duško Mrduljaš, a danas Osnovna škola Meje.

Niz godina nismo imali dvoranu za tjelesni odgoj. Napokon je izgrađena 1984.godine.

Škola je tijekom svoga rada bila prva u Republici i regiji. Bila je prva koja je uvela petodnevni radni tjedan. Bila je i prva koja je organizirala cjelodnevni program boravka djece (1972./73.godine.).

Naša je škola uvijek djelovala u skladu s vremenom, prostorom i zahtjevima suvremenog društva.

1975.god. su se formirala i odjeljenja  za obrazovanje odraslih. To znači da mnogi odrasli ljudi, koji iz bilo kojih razloga nisu uspjeli završiti osnovnu školu, mogli su to ostvariti u OŠ Duško Mrduljaš, kako se onda zvala.

Dugogodišnji ravnatelj poznat po umješnosti da se usklade svi zahtjevi različitih oblika i posebnih sadržaja je bio Vice Knezović. I danas ga se sjećaju generacije učenika i njihovih roditelja sa zahvalnošću.

Sedamdesetih godina škola je proglašena UZORNOM ŠKOLOM u Republici Hrvatskoj i dodijeljena joj je Nagrada grada Splita.

Trebalo bi prilično vremena da se pobroje sva prva mjesta, natjecanja, sudjelovanja, susreti s poznatim osobama, humanitarne akcije, pjevački nastupi, folklorne smotre, zalaganje za okoliš i športske manifestacije u kojima su učenici naše škole sudjelovali sa svojim učiteljima i osvajali vrijedne nagrade i priznanja. Malobrojne su škole u Hrvatskoj koje se mogu  pohvaliti tolikim brojem raznovrsnih programa, sadržaja, a na kraju i nagrada za svoj rad.

Sigurno ima puno ljudi koji se s ponosom sjećaju svoga života i rada u Osnovnoj školi Meje.        

 
preskoči na navigaciju