preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Tražilica
Školski panoi

 

Produženi boravak

 

Školski list PB-a

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

Korisni linkovi

Sigurno na internetu

Gradska knjižnica Marka Marulića
12.07.2018. 10:28
Mala škola šaha
Draga djeco, ako imate 8 i više godina prijavite se u Malu školu šaha na Odjelu za djecu i mlade u Središnjoj knjižnici. Prijaviti se mogu oni koji znaju igrati …

Povijest

Povijest škole

Davne 1960.godine počela je s radom naša škola.

Ime škole mijenjalo se u više navrata. Najprije se zvala Narodna osnovna škola Meje ili 15. osnovna škola, zatim Osnovna škola Duško Mrduljaš, a danas Osnovna škola Meje.

Niz godina nismo imali dvoranu za tjelesni odgoj. Napokon je izgrađena 1984.godine.

Škola je tijekom svoga rada bila prva u Republici i regiji. Bila je prva koja je uvela petodnevni radni tjedan. Bila je i prva koja je organizirala cjelodnevni program boravka djece (1972./73.godine.).

Naša je škola uvijek djelovala u skladu s vremenom, prostorom i zahtjevima suvremenog društva.

1975.god. su se formirala i odjeljenja  za obrazovanje odraslih. To znači da mnogi odrasli ljudi, koji iz bilo kojih razloga nisu uspjeli završiti osnovnu školu, mogli su to ostvariti u OŠ Duško Mrduljaš, kako se onda zvala.

Dugogodišnji ravnatelj poznat po umješnosti da se usklade svi zahtjevi različitih oblika i posebnih sadržaja je bio Vice Knezović. I danas ga se sjećaju generacije učenika i njihovih roditelja sa zahvalnošću.

Sedamdesetih godina škola je proglašena UZORNOM ŠKOLOM u Republici Hrvatskoj i dodijeljena joj je Nagrada grada Splita.

Trebalo bi prilično vremena da se pobroje sva prva mjesta, natjecanja, sudjelovanja, susreti s poznatim osobama, humanitarne akcije, pjevački nastupi, folklorne smotre, zalaganje za okoliš i športske manifestacije u kojima su učenici naše škole sudjelovali sa svojim učiteljima i osvajali vrijedne nagrade i priznanja. Malobrojne su škole u Hrvatskoj koje se mogu  pohvaliti tolikim brojem raznovrsnih programa, sadržaja, a na kraju i nagrada za svoj rad.

Sigurno ima puno ljudi koji se s ponosom sjećaju svoga života i rada u Osnovnoj školi Meje.        

 
preskoči na navigaciju