preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Tražilica
Školski panoi

 

Produženi boravak

 

Školski list PB-a

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

Korisni linkovi

Sigurno na internetu

Gradska knjižnica Marka Marulića
12.07.2018. 10:28
Mala škola šaha
Draga djeco, ako imate 8 i više godina prijavite se u Malu školu šaha na Odjelu za djecu i mlade u Središnjoj knjižnici. Prijaviti se mogu oni koji znaju igrati …

 

   SRETNA DJECA PRODUŽENOG BORAVKA

 

Naša škola već od sedamdesetih godina prošlog stoljeća, uz suglasnost grada uspješno organizira rad  u produženom boravku, te se kvalitetno skrbi za dijete tijekom cijelog dana. U razrednom odjelu rade dvije učiteljice, jedna prijepodne u redovitoj nastavi, druga poslijepodne u produženom boravku.

Produženi boravak je neobvezan,  organizirani oblik odgojno - obrazovnog rada namijenjen učenicima razredne nastave.  Jedan je od modela kojim se kvalitetno i sustavno zbrinjava dijete mlađe  školske dobi  te mu se organizira vrijeme za učenje i slobodne aktivnosti.

Rad u PB-u je usklađen s nastavnim planom i programom.

Učenici rade samostalno, ali u svakom trenutku mogu zatražiti i dobiti objašnjenje. Zadaće se ispravljaju čim ih dijete napiše te tako dijete dobiva povratnu informaciju o usvojenosti znanja. Djetetu se pruža mogućnost ispravka pogreške i na taj mu se način jača samopouzdanje.

Kroz kreativan i uporan rad učiteljica, učenici usvajaju socijalne vještine, radne navike te uče kako učiti. Rad I igra u boravku snažno utječe na emocije učenika, sigurnost u sebe, samopoštovanje, povjerenje u prijatelje, međusobnu suradnju, pomaganje, odgovornost spram novih obveza, znatiželju, samovrednovanje, osjećaj uspješnosti, snalažljivost, kreativnost, pravo na pogrešku te i prihvaćanje istih kako svojih tako i kod drugih učenika.

 

Dnevni raspored:

8.00 – 11.30 – redovna nastava

9.00 – doručak

12.00 – ručak

11.30 – 14.00 – slobodno vrijeme

13.50 – užina

14.00 – 16.00 – učenje

 

U slobodno vrijeme od 11 i 30 do 14 sati organizirane su različite aktivnosti:

- odmor, igre po izboru učenika
- likovne, plesne i dramske radionice
- igraonice, čitaonice
- odlazak u kino, kazalište, muzej, galerije
- šetnje Zvončacom, Marjanom  i gradom
- odlazak  na plažu

 

 

Priloženi dokumenti:
PB antoni.wma

preskoči na navigaciju