preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Tražilica
Školski list PB-a

 

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

Korisni linkovi

CARNET
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja
27.02.2018. 10:58
Pristup državnim maticama za ustanove iz nadležnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja
27. veljače 2018. - Sukladno Zaključku Vlade RH od 13. travnja 2017. godine, javnopravna tijela od 1. listopada 2017. godine će po službenoj dužnosti pribavljati podatke iz državnih matica te neće zahtijevati od građana isprave iz državnih matica za postupke pred javnopravnim tijelima. Ministarstvo uprave i Ministarstvo znanosti i obrazovanja potpisali su sporazum kojim se prema odobrenome Katalogu pravnih temelja i zakonitih svrha omogućuje Ministarstvu znanosti i obrazovanja, kao i svim odgojno-obrazovnim ustanovama iz nadležnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja, uvid u državne matice preko aplikacije ,,Uvid u osobna stanja građana".

Sigurno na internetu

Gradska knjižnica Marka Marulića
10.12.2018. 14:30
Preuzmite preporuke knjižničarki s Odjela za djecu i mlade
https://www.gkmm.hr/dl/Preporuke_novih_knjiga_12-2018.pdf

Hrvatski školski sportski savez
11.12.2018. 11:51
Tjedni fair playa u Hrvatskoj
Hrvatski školski sportski savez je nakon dužih priprema započeo provedbu pilot projekta pod nazivom Tjedan fair playa u mojoj školi. Za provedbu projekta izabrano je 6 osnovnih škola te 4 srednje škole iz 10 županija Republike Hrvatske.Više o projektu pročitajte OVDJE. Rbr Naziv škole Mjesto 1 Srednja škola Zvane Črnje Rovinj Rovinj 2 Srednja škola […] Objava Tjedni fair playa u Hrvatskoj pojavila se prvi puta na Hrvatski školski sportski savez - Buzinski prilaz 2, 10010 Zagreb | Školski sport .

Tragovima prošlosti u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika
Ivana Hrga / datum: 8. 12. 2018. 22:36

Svake školske godine šestaši lekciju "Hrvatska kultura u ranom srednjem vijeku" obrađuju u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika. Umjesto da u udžbeniku gledaju slike, oni razgledaju stvarne spomenike: Višeslavovu krstionicu, sarkofag kraljice Jelene, kamene ulomke s natpisima kneza Branimira i Trpimira i brojne druge spomenike. Ono što ovaj posjet muzeju čini još zanimljivijim je da učenici sami istražuju po muzeju, traže odgovore na unaprijed postavljene zadatke i tako još aktivnije  i pozornije proučavaju izložene predmete. Mnogi su zaključili da je ovakvo aktivno učenje i zabavnije i učinkovitije.


[OPŠIRNIJE]Posjet povijesnim gradovima Ninu i Zadru
Ivana Hrga / datum: 15. 10. 2018. 20:52

U ponedjeljak 24. rujna 2018. za sve učenike od 4. do 8. razreda organizirana je vrlo sadržajna terenska nastava. Plan je bio posjetiti Nin i Pag, no zbog lošeg vremena plan se donekle promjenio pa su šestaši u pratnji svojih razrednica i vjeroučiteljice prvo posjetili Nin, a potom su se, umjesto na Pag, uputili u Zadar.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Saloni i etno selu Stella Croatica
Ivana Hrga / datum: 16. 5. 2018. 21:20

Učenici petih razreda u pratnji svojih razrednica, učiteljice prirode i školske knjižničarke u četvrtak 10. svibnja odradili su vrlo sadržajnu terensku nastavu. Posjetili su staru Salonu i doznali kako se odvijao život u njoj, a potom etno-agro park Stella Croatica i doznali sve o vitaminima i zdravoj prehrani.

 


[OPŠIRNIJE]Izrada straničnika
Ivana Hrga / datum: 11. 12. 2017. 12:42

Članovi UZ "Agava" ove godine surađuju s Muzejom hrvatskih arheoloških spomenika u jednom projektu te će do proljeća sudjelovati u nekoliko radionica. Inspirirani starohrvatskom baštinom prvu radionicu odradili smo u učionici s zadatkom izrade straničnika- bookmarkera. Sljedeće radionice održat će se u Muzeju, a svi radovi bit  če predstavljeni na izložbi  na Dan muzeja 18. svibnja. 

I učenici šestih razreda imali isti zadatak na nastavi povijesti. Straničnike su ukrašavali ukrasima starohrvatskih crkvica poput pletera, lišća, ptica, zmajeva i slično. Bili su vrlo nspirirani i nastali su prekrasni straničnici koje možete pogledati u fotogaleriji..

FOTOGALERIJA


[OPŠIRNIJE]Muzejska radionica
Ivana Hrga / datum: 15. 11. 2017. 19:19

Učenici šestih razreda lekciju o srednjovjekovnoj hrvatskoj kulturi odradili su, umjesto u učionici, u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika. Tu su mogli vidjeti, a i opipati, sve ono što je u udžbeniku prikazano samo na slikama: Višeslavovu krstionicu, sarkofag kraljice Jelene, djelove crkvenog kamenog namještaje, bogate grobne nalaze poput mačeva, ostruga, ženskog nakita, kadionice iz Vrlike...

Nakon obilaska postava, učenici su sudjelovali u likovnoj radionici koju im je organizirala muzejska pedagoginja Lada Laura. Dio bogate ornamentike prenijeli su na papir te tako obogatili svoj posjet Muzeju.

Zajedno s učenicima, u obilasku muzeja i u radionici sudjelovali su i studenti 5. godine povijesti koji u okviru nastave metodike dio metodičkih vježbi odrađuju u našoj školi.

FOTOGALERIJA


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan bijelog štapa
Ivana Hrga / datum: 16. 10. 2017. 19:11

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa koji se obilježava 15. listopada, učenike 5.b razreda posjetio je Ivan Bogdanović, slijepi profesor povijesti i filozofije.

 


[OPŠIRNIJE]Nastava povijesti u Memorijalnom centru "Nikola Tesla"
Ivana Hrga / datum: 11. 10. 2017. 21:32

Učenici viših razreda naše škole 5. listopada 2017. posjetili su Memorijalni centar "Nikola Tesla" u Smiljanu. Terenska nastava održala se u sklopu obolježavanja Dana neovisnoti, s ciljem da se učenici upoznaju s ljepotama naše Domovine.


[OPŠIRNIJE]OSMAŠI U VUKOVARU
Ivana Hrga / datum: 9. 2. 2017. 20:27

Učenici 8.a i 8.b razreda, u pratnji svojih razrednica Marijane Zaro i Ivane Hrga i školske knjižničarke Sanje Mamić, od 5. do 7. veljače sudjelovali su u projektu „Posjet osmih razreda Vukovaru“   koji provodi Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“. Cilj ovog dvodnevnog projekta je učenje o vrijednostima Domovinskog rata i uočavanje i vrednovanje uloge  Vukovara u obrani  domovine.


[OPŠIRNIJE]Nastava u muzeju
Ivana Hrga / datum: 30. 11. 2016. 20:17

Učenici šestih razreda u utorak su nastavu povijesti umjesto u razredu odradili u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika. 


[OPŠIRNIJE]Etno izložba
Ivana Hrga / datum: 30. 11. 2016. 18:36

Učenička zadruga "Agava" priredila je u atriju škole malu izložbu etno predmeta s ciljem da se kod učenika potakne interes i ljubav prema starim predmetima.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava povijesti u Sinju i Imotskom
Ivana Hrga / datum: 1. 11. 2016. 09:51

Krajem rujna učenici 8.a, 8.b i 5.b razreda u pratnji svojih razrednica i vjeroučiteljice posjetili su Sinj i Imotski gdje su održali višepredmetnu terensku nastavu.

 

 


[OPŠIRNIJE]Načini, postupci i elementi vrednovanja učenika u nastavi povijesti
Ivana Hrga / datum: 9. 10. 2016. 09:04

[OPŠIRNIJE]Ekskurzija sedmaša
Ivana Hrga / datum: 14. 6. 2016. 21:56

Učenici sedmih razreda od 6. do 10. lipnja išli su na školsku ekskurziju u Hrvatsko Zagorje.

U nastavku pročitajte izvješće s puta i pogledajte fotografije.


[OPŠIRNIJE]Posjet Galeriji Meštrović
Ivana Hrga / datum: 4. 2. 2016. 21:13

Ove srijede 7.b je umjesto klasičnog sata razrednog odjela odlučio izaći iz učionica te su sa svojom razrednicom i školskom knjižničarkom posjetiti Galeriju Meštrović.


[OPŠIRNIJE]Šestaši u MHAS-u
Ivana Hrga / datum: 27. 1. 2016. 13:21

Kao i svake godine, i ove su godine šestaši posjetili Muzej hrvatskih arheoloških spomenika u pratnji učiteljice povijesti i školske knjižničarke. U  Muzeju su imali školski sat o materijalnoj i duhovnoj kulturi Hrvata u ranom srednjem vijeku...


[OPŠIRNIJE]Zašto volim karate
Ivana Hrga / datum: 21. 5. 2015. 20:05

Početkom drugog polugodišta VI.b dobio je novu učenicu. To je Petra Nuić koja je, osim što je odlična učenica, i odlična sportašica. Petra je, naime, izvrsna karatašica i u svom sportu postiže vrhunske rezultate. U zanimljivom tekstu pročitajte zašto Petra voli karate.


[OPŠIRNIJE]Šestaši u posjetu Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika
Ivana Hrga / datum: 8. 12. 2014. 10:00

Prošlog tjedna učenici šestih razreda u okviru nastave povijesti  posjetili su Muzej hrvatskih arheoloških spomenika. Nakon razgledavanja Muzeja sudjelovali su i u muzejskoj radionici gdje su u gipsanim pločama urezivali motive pletera. Više o ovoj izvanučioničkoj nastavi možete pročitati u sastavu učenice Katarine Dadić.


[OPŠIRNIJE]Posjet Povijesne grupe Etnografskom muzeju
Ivana Hrga / datum: 21. 11. 2014. 13:02

Krajem listopada  posjetili smo Etnografski muzej i sudjelovali u radionici „Kamene priče“. 

Slike


[OPŠIRNIJE]Naši novi prijatelji iz Njemačke
Ivana Hrga / datum: 16. 5. 2014. 12:42

Početkom svibnja naši učenici sudjelovali su u međunarodnom projektu učeničke razmjene. Naime, našu školu posjetili su učenici triju njemačkih škola iz Lindlara, malog  gradića iz okolice Koelna, koji su bili gosti u obiteljima naših učenika. Sedam dana izleta, radionica i intezivnog druženja rezultiralo je novim prijateljstvima i nezaboravnim uspomenama.


[OPŠIRNIJE]Posjet Muzeju grada Splita
Ivana Hrga / datum: 19. 11. 2013. 17:11

Povijesna grupa naše škole posjetila je Muzej grada Splita i sudjelovala u jednoj od brojnih edukativnih radionica koje taj muzej organizira. 


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava "Smiljan"
Ivana Hrga / datum: 4. 10. 2013. 13:21
ispred rodne kuće N.Tesle

Početkom listopada petaši, šestaš i sedmaši naše škole odradili su prvu terensku nastavu. Posjetili su Memorijalni centar Nikola Tesla. Bila je to prava terenska nastava iz fizike, povijesti, biologije, tjelesnog, ali i svi drugih predmeta. Centar se nalazi u Smiljanima nedaleko Gospića, rodnom mjestu Nikole Tesle. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju