preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Tražilica
Adventski kalendar

eTwinning škola

60 godina škole

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica
OŠ Meje

Korisni linkovi

Školski list PB-a

 

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

CARNET
03.12.2021. 16:41
Uspješno provedena NATO međunarodna kibernetička vježba – Cyber Coalition 2021
Najveća NATO vježba u području kibernetičke obrane ,,Cyber Coalition 2021" provedena je, u organizaciji Savezničkog zapovjedništva za transformacije (ACT), od 29. studenoga do 3. prosinca 2021. godine na više desetaka lokacija u zemljama ... The post Uspješno provedena NATO međunarodna kibernetička vježba – Cyber Coalition 2021 appeared first on CARNET .

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Sigurno na internetu

Arhiva vijesti

Arhivu objavljenih vijesti možete pronaći po godinama na poveznicama:

20202019201820172016

20152014201320122011

OŠ Meje za djecu Afrike
Marko Čupić / datum: 3. 12. 2021. 09:00

Škola, klupa, bilježnica, učitelj ili učiteljica još su uvijek samo san za više od 38 milijuna afričke djece. Bez obrazovanja ta djeca gube priliku da ostvare svoje potencijale, izađu iz siromaštva i izgrade bolju budućnost za sebe, svoje obitelji i zajednice. Siromaštvo, nedostatak sigurnih školskih objekata, udaljenost škola te diskriminatorna uvjerenja društva prepreke su prema obrazovanju preko kojih ova djeca ne mogu preći. 

Madagaskar je jedna od najsiromašnijih zemalja Afrike kojoj je potrebna pomoć u zaštiti i ostvarivanju prava na obrazovanje djece. Stopa pohađanja nastave izrazito je niska, učitelji nisu dovoljno educirani da bi kvalitetno poučavali djecu, a klimatske promjene uzrokuju sve češće prirodne katastrofe koje uništavaju škole i domove djece.

Naša škola kroz različite aktivnosti i predmete ove školske godine provodi UNICEF-ov projekt Škole za Afriku. 6. 12. 2021. na blagdan Sv. Nikolu, prikupljat ćemo novčane priloge za djecu Afrike. Odazovimo se ovoj akciji i pokažimo svoje srce, a tko zna možda nas Sv. Nikola i posjeti! 


[OPŠIRNIJE]Vukovar u srcu
Marko Čupić / datum: 17. 11. 2021. 11:50

           I ove školske godine, 18. studenoga, obilježili smo Dan sjećanja na Vukovar prisjećajući se s čitavom Hrvatskom nevino stradalih, poginulih i prognanih hrvatskih građana i branitelja.

Izradom prigodnih tekstova naših pjesnika i književnika odali smo počast onima koji su stradali ponajprije u Vukovaru i  Škabrnji,  a potom i diljem Hrvatske.  Svoje osjećaje zahvalnosti i poštovanja za sve žrtve Vukovara  i  domovine, iskazali smo i pjesmom, likovnim radovima kao i paljenjem svijeća u dvorištu pred školom.

https://wke.lt/w/s/wRY7xn


[OPŠIRNIJE]Pjevaj, sviraj, pleši: Tradicijska glazba i The Beatles
Marko Čupić / datum: 15. 10. 2021. 14:00

          Ove školske godine učenici naše škole će sudjelovati u projektu Pjevaj, sviraj, pleši: Tradicijska glazba i  e- Twinnig projektu Pjevaj, sviraj, pleši- The Beatles. Svrha projekata je suradnja učenika i razmjena iskustava na međužupanijskoj, državnoj i međunarodnoj razini.

 Cilj projekta TRADICIJSKA GLAZBA je poticati učenike na istraživanje, osvijestiti važnost glazbe i plesa u istraživanjima o tradicijskoj glazbi (pjevanje,  sviranje, slušanje, ples, narodni običaji, narodne nošnje), glazbeno-plesne aktivnosti, razvoj pjevačkih, sviračkih, stvaralačkih glazbenih i plesnih sposobnosti, razvoj ritma i motorike, psiholoških, socijalnih, kognitivnih sposobnosti, međusobna suradnja učenika i razmjena iskustava

Učenici će se poticati na istraživanje i osvješćivanje važnosti glazbe  grupe THE BEATLES  (kroz pjevanje, sviranje, slušanje, ples, nastanku benda, istraživanje o modi u vrijeme djelovanja grupe, izrađivanje top ljestvica te povezivanje sa likovnim izričajima uz poticanje na kreativnost).


[OPŠIRNIJE]PREZENTACIJA PROJEKTA "ČINIM PRAVU STVAR"
Marko Čupić / datum: 14. 6. 2021. 10:51

U šk. god. 2020/21 učenici 7. a i 7. b razreda zajedno sa svojim razrednicima ali i roditeljima sudjelovali su u realizaciji projetka "Činim pravu stvar". Cilj ovog projekta bilo je socijalno osvještavanje, razvijanje humanih vrednota te promicanje ideje i vrijednosti volontiranja među učenicima. U prezentaciji u nastavku mogu se pregledati aktivnosti koje su se provodile. Učenici su rado sudjelovali u svim akcijama te izrazili želju da nastave s pomaganjem i u sljedećoj školskoj godini. 


[OPŠIRNIJE]60 GODINA OŠ MEJE
Marko Čupić / datum: 28. 5. 2021. 08:31

​Nekako tiho, a opet ponosno, naša škola došuljala se do svog 60. rođendana. U skladu s epidemiološkim mjerama, odlučili smo svečanu priredbu "preseliti" online. Otvorila nam se tako prilika da se prisjetimo nekih naših najvećih uspjeha i aktivnosti na koje smo ponosni. Također, podsjetit ćemo se koliko imamo talentiranih učenika te koliko nam svima škola znači. Uživajte u programu koji smo za vas pripremili i želimo vam svima sretan Dan škole!!!

https://read.bookcreator.com/WFaQ0zuuBwab1t4TlxBdQGC22XG2/Xaaz6Y9OQ6OAZBGR4JGPPw


[OPŠIRNIJE]Glazbeni kreativci
Marko Čupić / datum: 17. 5. 2021. 08:00

Stvaralačke glazbene aktivnosti uz poticanje djetetove kreativnosti, imaju značajan utjecaj na njegov glazbeni razvoj kao i razvoj divergentnog mišljenja. Glazba takvim aktivnostima predstavlja sredstvo djetetova izraza i bolje komunikacije sa svojom okolinom. Slobodno iznošenje vlastitih ideja i emocija kroz doživljaj glazbe pridonosi dječjem samopouzdanju, razvoju mašte i kreativnosti te utječe na djetetov cjeloviti razvoj. Uz to, kreativni glazbeni izričaj dovodi do osjećaja sreće, veselja i zadovoljstva.

 

Nakon što su usvojili osnove notnog pisma i sviranje na melodijskom glazbalu učenici 4. razreda su u drugom polugodištu imali zadaću osmisliti tekstove i melodije vlastitih pjesama. Trebalo je truda, vremena, međusobne pomoći i savjeta učenika i učitelja. Pjesme su oživjele u računalnom programu, a nakon toga je nastala ova digitalna pjesmarica. Tko zna, možda se među ovim našim kreativcima krije i neka buduća skladateljica ili tekstopisac…

https://read.bookcreator.com/WFaQ0zuuBwab1t4TlxBdQGC22XG2/gXmzBCzeR926bUroQbJGpg


[OPŠIRNIJE]Kuhanje za beskućnike -7. a i 7. b razred
Marko Čupić / datum: 16. 4. 2021. 09:00

 Akcija kuhanja večere za beskućnike pod nazivom „O La La“ pokrenuta je krajem 2011. godine kada su volonterke Lada i Lana pozvale sugrađane da im se pridruže, tako da se jedan dan obvežu skuhati večeru za beskućnike.

U okviru projekta „Činim pravu stvar“ razrednici 7.a i 7.b organizirali su s roditeljima kuhanje za beskućnike. 14. 4. 2021. kuhao je 7.a razred, a 15. 4. 2021. 7.b razred.

Nakon kuhanja petaša u prvom polugodištu sretni smo što naša škola nastavlja ovu lijepu priču o dobroti.

FOTO


[OPŠIRNIJE]5.12. Međunarodni dan volontera
Marko Čupić / datum: 5. 12. 2020. 10:48

    Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera.

Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. 

 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan bijelog štapa
Marko Čupić / datum: 15. 10. 2020. 11:11

     Međunarodni dan bijelog štapa se obilježava svakog  15. listopada od 1964. godine, kad je Lyndon Johnson, tadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, taj dan proglasio Danom bijelog štapa. Osim što je prometni zaštitni znak slijepih u sve gušćem prometu, bijeli štap slijepima omogućuje samostalno kretanje na poznatom terenu. Da bi štap doista bio pomagalo, slijepa osoba mora proći tečaj poduke za samostalno kretanje, tijekom kojeg svladava osnove tehnike i vještine korištenja štapa, osnovna prometna pravila i konfiguraciju terena kojim će se samostalno kretati.

U Hrvatskoj se prati broj osoba oštećena vida kod kojih postoji invaliditet temeljem tog oštećenja. Na taj način je u Hrvatskoj registrirano 45 478  osoba kod kojih su sljepoća i znatna slabovidnost uzrok invaliditeta, od kojih je 4 217 slijepih osoba. Ovaj dan smo obilježili razgovorom i radionicom na satu razrednog odjela u sklopu projetka "Činim pravu stvar", kao i prikupljanjem pomoći kojom smo pomogli Županijsku udrugu slijepih Split.


[OPŠIRNIJE]Glazbeni razlomci, 6. razred
Marko Čupić / datum: 17. 6. 2020. 11:25

       Nakon što su usvojili cjeline notne vrijednosti iz glazbene kulture i računske operacije zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje razlomaka iz matematike na virutalnom satu glazbene kulture šestaši su naučili da se svi brojevi u razlomcima mogu otpjevati u notnim vrijednostima te obrnutno - note se mogu pretvoriti u brojeve. Na kraju sata učenici su dobili zadatak da notne vrijednosti pjesama po vlastitom odabiru pretvore u razlomke te su se u tom zadatku odlično snašli.

 

6.a razred: https://padlet.com/markocupicupi60/ewllcntfddultw7r

6. b razred: https://padlet.com/markocupicupi60/qnlmcj73u0o750g5


[OPŠIRNIJE]Dan planete zemlje, 22.4.
Marko Čupić / datum: 22. 4. 2020. 11:41

     Dan planete zemlje koji se svake godine obilježava 22.4. bio je povod za malo drukčije zvukove od onih na koje smo navikli na satu glazbene kulture.

Učenici su dobili zadatak da istraže i snime zvukove iz prirode koji ih svakodnevno okružuju ili da izrade čestitke povodom ovog dana. Iako živimo u gradu naša škola ima sreću da se nalazi uz park šumu Marjan i u blizini mora pa su naši učenici snimili uistinu zanimljive zvukove iz prirode. Ovim zadatkom osvijestili smo važnost očuvanja prirode te čestitali Zemlji njezin dan.

5. razred: https://padlet.com/markocupicupi60/447t90p16o2j0s18


[OPŠIRNIJE]16.4. Svjetski dan glasa
Marko Čupić / datum: 16. 4. 2020. 12:00

16-og travnja obilježavamo i slavimo Svjetski dan glasa. Slavi ga cijeli svijet jer je to vrlo važan datum, glas je svima potreban u svim sferama života, glas je svima važan. Međutim svijest o važnosti glasa javlja se tek onda kada glas oboli ili ga izgubimo.

Ideja o obilježavanju dana glasa krenula je od liječnika otorinolaringologa u Brazilu jer su htjeli upozoriti da promukli glas može značiti i tumor glasnica, te da rano prepoznavanje može pružiti veću šansu izlječenju. Međutim zbog univerzalnog značaja glasa, ne samo kao simptoma bolesti glasa, glasnica ili organizma, zbog važnosti glasa u umjetnosti, edukaciji, medijima, tj. u svim ljudskim aktivnostima, danas se glas slavi kao zajedničko bogatstvo, slave ga sve vodeće edukacijske, umjetničke, medicinske, znanstvene, medijske institucije u svijetu. Pročitajte prezentaciju u prilogu koja govori o glasu, njegovoj pravilnoj upotrebi te štetnim čimbenicima koji mogu utjecati na glas.  


[OPŠIRNIJE]Koncert puhačkog orkestra GŠ Josip Hatze
Marko Čupić / datum: 10. 3. 2020. 07:33

U ponedjeljak, 9.3.2020. u školskoj dvorani gostovao je puhački orkestrar GŠ Josip Hatze sa svojim profesorima koji nam se predstavio klasičnim i zabavnim skladbama. Program je bio upriličen za učenike 5., 6., i 7. razreda. Vidjeli smo vršnjake koji vrlo uspješno sviraju trube, klarinete, rogove, tubu i bubnjeve, a među njima i vrijedne učenice naše škole. Velikim pljeskom nagradili smo izvođače koji su nas oraspoložili svojom živom izvedbom. Veselimo se svim budućim suradnjama s Glazbenom školom.

FOTO:http://os-meje-st.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=426


[OPŠIRNIJE]Posjet Etnograskom muzeju i Gradskom kazalištu mladih
Marko Čupić / datum: 7. 2. 2020. 10:45

U petak, 7.2. učenici 5. i 6. razreda sa svojim razrednicima nakon nastave uputili su se u posjet Etnografskom muzeju na izložbu „Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-vim listama”. Putem fotografija, tekstova, filmskih i zvučnih zapisa te autentičnih predmeta na izložbi je predstavljeno trinaest izričaja, vještina i običaja iz Hrvatske, koji su zadovoljili stroga i zahtjevna pravila natječaja za upis na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine. Zanimljivo, Hrvatska je prva u Europi, a treća u svijetu po broju nematerijalnih dobara na ovoj listi.

Nakon što su učenici produbili svoja znanja o bećarcu, međimurskoj popijevci i klapskom pjevanju o čemu uče na satu glazbene kulture došao je na red hrvatski jezik. Pošli smo na predstavu „Postolar i vrag”, inače lektirni naslov naših šetaša u Gradsko kazalište mladih. Predstava je na moderan, duhovit i živopisan način dočarala istoimeno djelo Augusta Šenoe. Ovaj naš kulturni petak upotpunilo je lijepo vrijeme pa je ostalo malo vremena za šetnju i druženje.

FOTO:http://os-meje-st.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=420


[OPŠIRNIJE]Dan zahvalnosti za plodove zemlje
Marko Čupić / datum: 27. 10. 2019. 17:55

U srijedu, 16. listopada, obilježili smo Dan zahvalnosti za plodove zemlje koji se obilježava svake godine tijekom listopada, a učenici su se potrudili da i ove godine škola zamiriši na kruh i jesen. 

Donijeli su taj puno kruha, peciva, slastica i kolača koje su ispekle vrijedne mame i bake. Priredbom smo uveličali ovaj dan uz recitacije i pjesme, a nakon blagoslova učenici i učitelji su se počastili...slike


[OPŠIRNIJE]Koncert i druženje sa starijim, invalidnim i socijalno-ugroženim osobama
Marko Čupić / datum: 24. 10. 2019. 12:10

U petak, 18.10. 2019. pošli smo u posjetu starijim, nemoćnim i invalidnim osobama težeg socijalnog statusa u samostanu Sestara milosrdnica u organizaciji udruge sv. Vinko Paulski- konferencija sv. Duje. U posjetu su bili učenici 6.-ih razreda s razrednicima te učenici orkestra škole. Za štićenike ove udruge u školi smo prikupili 1000 kn kako bi barem malo olakšali njihovu tešku svakodnevnicu.


[OPŠIRNIJE]Kulturno-umjetničke igre mladih, Split 2019
Marko Čupić / datum: 27. 5. 2019. 07:41

I ove godine naš mandolinski orkestar nastupio je na Kulturno umjetničkim igrama mladih. Publiku smo razveselili pjesmama O sole mio i Nek svud ljubav sja te pobrali veliki pljesak nakon izvedbe.

 

 


[OPŠIRNIJE]To su djeca, 2019.
Marko Čupić / datum: 11. 3. 2019. 09:50

    Druga županijska smotra glazbenog stvaralaštva ˝To su djeca˝u organizaciji ŽSV-a učitelja glazbene kulture Splitsko-dalmatinske županije održana je u Trogiru, 7.03.2019 u dvorani DVD Trogir u organizaciji OŠ Majstora Radovana i  podršku Splitsko-dalmatinske županije. Naš orkestar se predstavio pjesmama Na brigu kuća mala i O sole mio za što je nagrađen velikim pljeskom.


[OPŠIRNIJE]Posjet HNK-u: balet Orašar
Marko Čupić / datum: 19. 12. 2018. 10:33

U utorak 18.12.2018 učenici 7. i 8. razreda sa svojim razrednicima i prof. glazbene kulture pogledali su baletnu predstavu Orašar, Petra Iljiča Čajkovskog  u Hrvatskom narodnom kazalištu . Zbog svoje bajkovitosti ovaj je balet nezaobilazan u blagdansko doba, a većini je učenika to bio prvi susret s baletom. Svoje oduševljenje viđenim učenici su iskazali velikim pljeskom nakon predstave. Bila je to idealna prilika za usvajanje temeljnih znanja o baletu, razvijanje interesa za različite stilove i vrste glazbe te usvajanje kazališnog bontona odnosno pravila lijepog ponašanja u kazalištu.

 


[OPŠIRNIJE]Božićno primanje za ravnatelje osnovnih i srednjih škola te predškolskih ustanova kod splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića
Marko Čupić / datum: 17. 12. 2018. 07:18

 

     Božićno primanje za ravnatelje osnovnih i srednjih škola te predškolskih ustanova kod splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića upriličeno je u četvrtak, 13. prosinca 2018. godine, u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu. U predblagdanskoj, svečanoj atmosferi naš pjevački zbor i orkestar obogatili su program primanja božićnim tradicionalnim pjesmama. I ovoga puta ostvarili smo uspješan i zapažen nastup, nakon kojeg su nam svi čestitali i za koji smo dobili nadbiskupovu zahvalnicu.

FOTO:http://os-meje-st.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=379

 


[OPŠIRNIJE]Dan zahvalnosti za plodove zemlje
Marko Čupić / datum: 18. 10. 2018. 10:01

Kao i svake godine i ovog smo listopada u našoj školi  obilježili Dane zahvalnosti za kruh i plodove zemlje. 17. listopada 2018. Atrij škole je bio ispunjen mirisom kruha.

Tom prilikom na stolovima pripremljenim za blagoslov moglo se vidjeti krušnih proizvoda i raznih plodova zemlje u košarama koje su uredili svi razredi naše škole.


[OPŠIRNIJE]Kulturno -umjetničke igre mladih, 2018.
Marko Čupić / datum: 25. 5. 2018. 13:35

U četvrtak, 24.svibnja 2018. školski orkestar je zabilježio još jedan uspješan koncert. Nastupili smo na Kulturno-umjetničkim igrama mladih u Domu HV u Lori.Ove godine predstavili smo se pjesmama Tiridonda i Pjesmom rastanka.


[OPŠIRNIJE]Posjet starijim, nemoćnim i invalidnim osobama
Marko Čupić / datum: 23. 4. 2018. 12:24

U petak, 20.04.2018 pošli smo u posjetu starijim, nemoćnim i invalidnim osobama težeg socijalnog statusa u samostanu Sestara milosrdnica  u organizaciji udruge sv. Vinko Paulski- konferencija sv. Duje. U posjetu su bili učenici  8.-ih razreda te učenici orkestra škole. Prigodom ovog posjeta u Školi smo prikupili 1000 kn za  štićenike ove udruge. Prvo smo imali zajedničku misu, a zatim je školski orkestar upriličio koncert nakon čega je uslijedilo druženje u atriju samostana te zakuska. 


[OPŠIRNIJE]Smotra ŽSV učitelja glazbene kulture Splitsko-dalmatinske županije “To su djeca”
Marko Čupić / datum: 24. 3. 2018. 12:18

 

       Prva županijska smotra glazbenog stvaralaštva ˝To su djeca˝u organizaciji ŽSV-a učitelja glazbene kulture Splitsko-dalmatinske županije održana je u Trogiru, 23.03.2018 u dvorani DVD Trogir u organizaciji OŠ Majstora Radovana i  podršku Splitsko-dalmatinske županije.


[OPŠIRNIJE]Mala Floramye- posjet Hrvatskom narodnom kazalištu
Marko Čupić / datum: 15. 2. 2018. 15:11

U utorak, 13. veljače 2018. sat glazbene kulture osmih razreda se održao u Hrvatskom narodnom kazalištu, a pridružili su nam se i učenici sedmih i šestih razreda. Nazočili smo opereti „Mala Floramye“ koja nas je vratila u stari Split, u vrijeme prvog svjetskog rata. Učenici i učitelji su bili oduševljeni predstavom koja nas je jako nasmijala i zabavila.

 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan života, 2018.
Marko Čupić / datum: 5. 2. 2018. 09:43

Svako je dijete za roditelje osoba i dar. Prema tome, od prvog trena svog postojanja, to biće zahtijeva u cijelosti bezuvjetno poštovanje i ljubav koje dugujemo ljudskom biću – čovjeku. Svakog čovjeka vrednujemo kao osobu i volimo takvoga kakav jest – bez obzira na njegovo fizičko ili mentalno zdravstveno stanje i bez obzira na njegove osobine. Kada je ljubav roditelja glavna pokretačka snaga koja podržava i usmjeruje čitav odgojni napor, tada obogaćuje djecu blagošću i dobrotom, a te se vrednote onda prelijevaju na njihovu okolinu. Međunarodni dan života obilježava se svake godine prve nedjelje u veljači. Povodom proslave Dana života školski orkestar nastupio je s prigodnim programom u subotu, 3. veljače 2018. u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. 

SLIKE: http://os-meje-st.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=322

LINK: https://smn.hr/1271-obitelj/3084-proslava-dana-zivota-u-splitu-2


[OPŠIRNIJE]"Od atoma do stanice"- predstava Gradskog kazališta mladih
Marko Čupić / datum: 19. 1. 2018. 15:57

U petak, 19.siječnja 2018. učenici sedmih i osmih razreda posjetili su Gradsko kazalište mladih i nazočili predstavi "Od atoma do stanice". Predstava na zabavan i šašav način prikazuje znanost i znanstvene činjenice. Učenici i učitelji nisu mogli skriti oduševljenje samom predstavom koja nas je zabavila i nasmijala.


[OPŠIRNIJE]Božićna priredba
Marko Čupić / datum: 26. 12. 2017. 16:54

U petak, 22. prosinca 2017. s početkom u 17:30 sati, u športskoj dvorani održana je tradicionalna božićna  priredba.

U programu su sudjelovali učenici viših i nižih  razreda. Uz recitatore, dramsku skupinu  nastupili su školski pjevački zbor i orkestar  te prenijeli djeci , roditeljima i mnogobrojnim dragim gostima božićnu poruku ljubavi, blagoslova i mira.

Čestit Božić i sretnu Novu 2018. žele Vam učenici i djelatnici OŠ Meje

Foto:http://os-meje-st.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=318


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na Vukovar
Marko Čupić / datum: 19. 11. 2017. 21:00

Obljetnicu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, grada simbola stradanja, patnje i herojske obrane ugrađene u temelje naše domovine obilježili smo pjesmom školskog zbora, a nakon toga smo zapalili svijeće u dvorištu škole te minutom šutnje i molitvom odali počast svim žrtvama stradanja. 

SLIKE:


[OPŠIRNIJE]Dan škole
Marko Čupić / datum: 14. 6. 2017. 15:08

Iako je bilo jako vruće i već smo bili umorni od školskih obaveza i zadataka na radost roditelja, učitelja i učenika u utorak, 13. 6. 2017. obilježili smo završetak školske godine svečanom priredbom uz recitaciju, ples i pjesme...

FOTO:http://os-meje-st.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=272


[OPŠIRNIJE]Kulturno-umjetničke igre mladih 2017.
Marko Čupić / datum: 4. 6. 2017. 12:20

Školski orkestar je imao još jedan zapažen nastup ovog tjedna. Sudjelovali smo na Kulturno-umjetničkim igrama mladih u Lori.

 

 


[OPŠIRNIJE]Nastup školskog orkestra na Županijskom stručnom vijeću učitelja glazbene kulture
Marko Čupić / datum: 29. 5. 2017. 18:25

Školski orkestar je 26.svibnja sudjelovao na Županijskom stručnom vijeću učitelja glazbene kulture u Trogiru. Tema skupa bila je "Izvannastavne glazbene aktivnosti". Tom prigodom smo upriličili pravi mali koncert na kojem smo se predstavili i demonstrirali rad našeg orkestra sastavljenog od flaute, prvih i drugih mandolina  te gitara. Zvuci dalmatinskih pjesama "Golube pitomi" i "O Marijana" raspoložili su učitelje koji su uz nas zapjevali dok smo s pjesmom "Yesterday" u četveroglasnom aranžmanu izazvali posebno oduševljenje. Nakon  nastupa pošli smo na sladoled i šetnju Trogirom.

SLIKE:http://os-meje-st.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=269

VIDEO: opširnije


[OPŠIRNIJE]Posjet kazalištu: Splitski akvarel
Marko Čupić / datum: 9. 5. 2017. 11:25

Uoči blagdana sv. Duje, a po želji naših učenika da još jednom pođemo na  kazališnu predstavu, nismo dvojili koju predstavu pogledati. Pošli smo na Splitski akvarel. Od svoje praizvedbe u Splitu 1928. pa do današnjih dana bio je i ostao jedan od najprepoznatljivijih zaštitnih znakova grada. Već je na početku svog scenskog života doživio nepodijeljen uspjeh da bi s vremenom postao jedna od najvažnijih sastavnica mita o Splitu kao gradu teatru, gradu konfužjuna, pjesme i vica... 

 

Slike:http://os-meje-st.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=260


[OPŠIRNIJE]Noć muzeja 2017
Marko Čupić / datum: 30. 1. 2017. 07:39

U petak, 27. 01. 2017, na Noć muzeja, posjetili smo Galeriju Meštrović i Muzej hrvatskih arheoloških spomenika. Ovogodišnja tema bila je glazba.

 U Galeriji Meštrović imali priliku prisustvovati koncertu učenika glazbene škole Josip Hatze iz Splita koji su svirali na harfi, flauti, violini, violi, mandolini – instrumentima koji se pojavljuju u Meštrovićevim skulpturama s glazbenom temom. Posebno smo bili ponosni na učenike naše škole koji su sudjelovali u programu. 

SLIKE


[OPŠIRNIJE]Mala Floramye
Marko Čupić / datum: 14. 12. 2016. 07:19

Ovog utorka sat glazbene kulture osmih razreda održao se u HNK-u Split. Opereta Mala Floramye, našeg splitskog skladatelja Ive Tijardovića, vratila nas je u one stare dane izvorne čakavštine koju smo s guštom slušali...


[OPŠIRNIJE]Susret sa starijim, bolesnim i osobama s invaliditetom
Marko Čupić / datum: 13. 11. 2016. 23:05

U petak, 11.11.2016 bili smo u posjetu starijim, nemoćnim i invalidnim osobama težeg socijalnog statusa u samostanu Sestara milosrdnica  u organizaciji udruge sv. Vinko Paulski- konferencija sv. Duje. U posjetu su bili učenici 7.-ih i 8.-ih razreda te učenici zbora i orkestra škole. Uz entuzijazam i želju za pomoći  naša srca kucala su zajedno u ovoj našoj „akciji“. Ponosno smo u školi prikupili 2000 kn za pomoć navedenim osobama za što smo dobili zahvalnicu. Prvo smo imali zajedničku misu, a zatim smo pjesmama zbora i orkestra uz druženje u atriju samostana zabavili štićenike udruge nakon čega je slijedila zakuska. Zanimljivo je što se ovog dana obilježio završetak Jubilarne godine milosrđa, upravo onog što predstavlja dobrovoljnu,svojevoljnu pomoć nekome, tko se našao u teškoj i nezavidnoj situaciji.

SLIKE

Slobodna Dalmacija


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju