U četvrtak, 04. 10. 2018. godine prvašići naše škole su otišli na svoj prvi, školski izlet. Za destinaciju smo odabrali Etno agro park Stella Croatica smješteno u Klisu, nadomak Splita.
Tamo smo upoznali različite biljne kulture koje rastu širom naše lijepe Dalmacije, ljekovito, otrovno, jestivo i ukrasno bilje. Ubrali smo, pomirisali, opipali…uživali.
Domaćice su nas ponudile domaćom marmeladom od šipka i maslom na domaćem kruhu ispod peke koji smo, uz topli čaj od šipka i kadulje s užitkom doručkovali.
Ušli smo u staru, seosku kuću, opipali krevet, škrinju za odjeću, vunene čarape…
U konobi smo starinskim, ručnim mlinom samljeli malo brašna…a onda smo mijesili svoje kruhiće i pogačice koje smo, kad su bili gotovi, tople i slasne pojeli na livadi Gospinog otoka u Solinu.
Tamo smo se igrali, kotrljali, skupljali lišće… uživali u predivnom jesenskom danu i na najljepši način obilježili Dane kruha i plodova prirode.
U četvrtak, 04. 10. 2018. godine prvašići naše škole su otišli na svoj prvi, školski izlet. Za destinaciju smo odabrali Etno agro park Stella Croatica smješteno u Klisu, nadomak Splita.
Tamo smo upoznali različite biljne kulture koje rastu širom naše lijepe Dalmacije, ljekovito, otrovno, jestivo i ukrasno bilje. Ubrali smo, pomirisali, opipali…uživali.
Domaćice su nas ponudile domaćom marmeladom od šipka i maslom na domaćem kruhu ispod peke koji smo, uz topli čaj od šipka i kadulje s užitkom doručkovali.
Ušli smo u staru, seosku kuću, opipali krevet, škrinju za odjeću, vunene čarape…
U konobi smo starinskim, ručnim mlinom samljeli malo brašna…a onda smo mijesili svoje kruhiće i pogačice koje smo, kad su bili gotovi, tople i slasne pojeli na livadi Gospinog otoka u Solinu.
Tamo smo se igrali, kotrljali, skupljali lišće… uživali u predivnom jesenskom danu i na najljepši način obilježili Dane kruha i plodova prirode.
U četvrtak, 04. 10. 2018. godine prvašići naše škole su otišli na svoj prvi, školski izlet. Za destinaciju smo odabrali Etno agro park Stella Croatica smješteno u Klisu, nadomak Splita.
Tamo smo upoznali različite biljne kulture koje rastu širom naše lijepe Dalmacije, ljekovito, otrovno, jestivo i ukrasno bilje. Ubrali smo, pomirisali, opipali…uživali.
Domaćice su nas ponudile domaćom marmeladom od šipka i maslom na domaćem kruhu ispod peke koji smo, uz topli čaj od šipka i kadulje s užitkom doručkovali.
Ušli smo u staru, seosku kuću, opipali krevet, škrinju za odjeću, vunene čarape…
U konobi smo starinskim, ručnim mlinom samljeli malo brašna…a onda smo mijesili svoje kruhiće i pogačice koje smo, kad su bili gotovi, tople i slasne pojeli na livadi Gospinog otoka u Solinu.
Tamo smo se igrali, kotrljali, skupljali lišće… uživali u predivnom jesenskom danu i na najljepši način obilježili Dane kruha i plodova prirode.