preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
eTwinning škola

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica
OŠ Meje

60 godina škole

Korisne poveznice

Školski list PB-a

 

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

e-Škola

Sigurno na internetu

Arhiva vijesti

Arhivu objavljenih vijesti možete pronaći po godinama ovdje

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Naš prvi izlet, 1.a i 1.b
Autor: Jadranka Gegić Blajić, 5. 10. 2018.

U četvrtak, 04. 10. 2018. godine prvašići naše škole su otišli na svoj prvi, školski izlet. Za destinaciju smo odabrali Etno agro park Stella Croatica smješteno u Klisu, nadomak Splita.

Tamo smo upoznali različite biljne kulture koje rastu širom naše lijepe Dalmacije, ljekovito, otrovno, jestivo  i ukrasno bilje. Ubrali smo, pomirisali, opipali…uživali.


Domaćice su nas ponudile domaćom marmeladom od šipka i maslom na domaćem kruhu ispod peke koji smo, uz topli čaj od šipka i kadulje s užitkom doručkovali.

Ušli smo u staru, seosku kuću, opipali krevet, škrinju za odjeću, vunene čarape…

U konobi smo starinskim, ručnim mlinom samljeli malo brašna…a onda smo mijesili svoje kruhiće i pogačice koje smo, kad su bili gotovi, tople i slasne pojeli na livadi Gospinog otoka u Solinu.

Tamo smo se igrali, kotrljali, skupljali lišće… uživali u predivnom jesenskom danu i na najljepši način obilježili Dane kruha i plodova prirode.

FOTO...





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Naš prvi izlet, 1.a i 1.b
Autor: Jadranka Gegić Blajić, 5. 10. 2018.

U četvrtak, 04. 10. 2018. godine prvašići naše škole su otišli na svoj prvi, školski izlet. Za destinaciju smo odabrali Etno agro park Stella Croatica smješteno u Klisu, nadomak Splita.

Tamo smo upoznali različite biljne kulture koje rastu širom naše lijepe Dalmacije, ljekovito, otrovno, jestivo  i ukrasno bilje. Ubrali smo, pomirisali, opipali…uživali.


Domaćice su nas ponudile domaćom marmeladom od šipka i maslom na domaćem kruhu ispod peke koji smo, uz topli čaj od šipka i kadulje s užitkom doručkovali.

Ušli smo u staru, seosku kuću, opipali krevet, škrinju za odjeću, vunene čarape…

U konobi smo starinskim, ručnim mlinom samljeli malo brašna…a onda smo mijesili svoje kruhiće i pogačice koje smo, kad su bili gotovi, tople i slasne pojeli na livadi Gospinog otoka u Solinu.

Tamo smo se igrali, kotrljali, skupljali lišće… uživali u predivnom jesenskom danu i na najljepši način obilježili Dane kruha i plodova prirode.

FOTO...





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju