preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
eTwinning škola

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica
OŠ Meje

60 godina škole

Korisne poveznice

Školski list PB-a

 

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

e-Škola

Sigurno na internetu

Arhiva vijesti

Arhivu objavljenih vijesti možete pronaći po godinama ovdje

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Terenska nastava Pag- Nin učenika 4.-8. razreda
Autor: Marko Čupić, 2. 10. 2018.

Proizvodnja i okus najpoznatijeg te najnagrađivanijeg hrvatskog sira bili su razlozi zbog kojih smo se uputili na terensku nastavu  Pag i Nin. U ponedjeljak, 24. 09.2018. put otoka Paga krenuli su učenici  4.-8. razreda sa svojim učiteljima u dvije grupe.

 

 

 

FOTO: http://os-meje-st.skole.hr/fotogalerijashow=album&id=360&limit=&curr_page=0


Bura, aromatično bilje, sol, mlijeko i vrijedni ljudi otoka Paga zaslužni su za proizvodnju našeg najpoznatijeg i najnagrađivanijeg sira. Kako to sve izgleda iz prve ruke pošli smo vidjeti u ponedjeljak, 24. 09.2018. Put otoka Paga krenuli su učenici  4.-8. razreda sa svojim učiteljima u dvije grupe. Iako je bila najavljeno lošije vrijeme držali smo da nam ono neće biti prepreka. Prva grupa stigla je u naselje Kolan, u poznatu siranu „Gligora“. Nakon što smo lijepo dočekani slijedila je priča o paškom siru, njegovoj povijesti, pasmini ovaca i vegetaciji koji daju specifičan i cijenjen okus ovog sira. Potom je slijedilo razgledavanje sirane, proizvodnog pogona, zrionice i pakirnice u zaštitnoj odjeći  uz stručno vodstvo. Po završetku obilaska degustirali smo ove specifične i ukusne sireva koji su po ocjenama stručnjaka najbolji sirevi u svijetu. Nakon toga uputili smo se u Pag gdje smo obišli kule i zidine, župnu crkvu Marijinog uznesenja, Knežev dvor… Ali bura s početka ovog teksta nam je priredila pravo iznenađenje. Paški most više nije bio otvoren za promet…

Druga grupa je stigla u grad Nin gdje je posjetila solanu. Razgledali su polja soli uz stručno vodstvo gdje im je objašnjen način proizvodnje soli. Slijedio je razgled grada Nina, gradskih zidina, spomenika Grgura Ninskog.. Zbog bure ova grupa je promijenila rutu pa su se uputili u Zadar gdje su prošetali gradom do crkve sv. Donata i poznatih morskih orgulja.. Nakon posjeta Zadru uputili su se za Split.

Na oduševljenje učenika, a zabrinutost učitelja zbog zatvorenog Paškog mosta prva grupa je morala ostala noćiti u Pagu. Učenici su bili smješteni u hotelima Belveder i Pagus, organizirana im je večera kao i doručak nakon noćenja.  Svi su bili zbrinuti i nije bilo nikakvih problema. U jutarnjim satima Paški most je konačno otvorio te smo se vratili u Split.

Jesen je ove godine stigla točno na vrijeme, buru smo osjetili u punom smislu riječi, a ovu našu, veselu pašku avanturu pamtit ćemo, sigurno, dugo vremena.

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Terenska nastava Pag- Nin učenika 4.-8. razreda
Autor: Marko Čupić, 2. 10. 2018.

Proizvodnja i okus najpoznatijeg te najnagrađivanijeg hrvatskog sira bili su razlozi zbog kojih smo se uputili na terensku nastavu  Pag i Nin. U ponedjeljak, 24. 09.2018. put otoka Paga krenuli su učenici  4.-8. razreda sa svojim učiteljima u dvije grupe.

 

 

 

FOTO: http://os-meje-st.skole.hr/fotogalerijashow=album&id=360&limit=&curr_page=0


Bura, aromatično bilje, sol, mlijeko i vrijedni ljudi otoka Paga zaslužni su za proizvodnju našeg najpoznatijeg i najnagrađivanijeg sira. Kako to sve izgleda iz prve ruke pošli smo vidjeti u ponedjeljak, 24. 09.2018. Put otoka Paga krenuli su učenici  4.-8. razreda sa svojim učiteljima u dvije grupe. Iako je bila najavljeno lošije vrijeme držali smo da nam ono neće biti prepreka. Prva grupa stigla je u naselje Kolan, u poznatu siranu „Gligora“. Nakon što smo lijepo dočekani slijedila je priča o paškom siru, njegovoj povijesti, pasmini ovaca i vegetaciji koji daju specifičan i cijenjen okus ovog sira. Potom je slijedilo razgledavanje sirane, proizvodnog pogona, zrionice i pakirnice u zaštitnoj odjeći  uz stručno vodstvo. Po završetku obilaska degustirali smo ove specifične i ukusne sireva koji su po ocjenama stručnjaka najbolji sirevi u svijetu. Nakon toga uputili smo se u Pag gdje smo obišli kule i zidine, župnu crkvu Marijinog uznesenja, Knežev dvor… Ali bura s početka ovog teksta nam je priredila pravo iznenađenje. Paški most više nije bio otvoren za promet…

Druga grupa je stigla u grad Nin gdje je posjetila solanu. Razgledali su polja soli uz stručno vodstvo gdje im je objašnjen način proizvodnje soli. Slijedio je razgled grada Nina, gradskih zidina, spomenika Grgura Ninskog.. Zbog bure ova grupa je promijenila rutu pa su se uputili u Zadar gdje su prošetali gradom do crkve sv. Donata i poznatih morskih orgulja.. Nakon posjeta Zadru uputili su se za Split.

Na oduševljenje učenika, a zabrinutost učitelja zbog zatvorenog Paškog mosta prva grupa je morala ostala noćiti u Pagu. Učenici su bili smješteni u hotelima Belveder i Pagus, organizirana im je večera kao i doručak nakon noćenja.  Svi su bili zbrinuti i nije bilo nikakvih problema. U jutarnjim satima Paški most je konačno otvorio te smo se vratili u Split.

Jesen je ove godine stigla točno na vrijeme, buru smo osjetili u punom smislu riječi, a ovu našu, veselu pašku avanturu pamtit ćemo, sigurno, dugo vremena.

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Terenska nastava Pag- Nin učenika 4.-8. razreda
Autor: Marko Čupić, 2. 10. 2018.

Proizvodnja i okus najpoznatijeg te najnagrađivanijeg hrvatskog sira bili su razlozi zbog kojih smo se uputili na terensku nastavu  Pag i Nin. U ponedjeljak, 24. 09.2018. put otoka Paga krenuli su učenici  4.-8. razreda sa svojim učiteljima u dvije grupe.

 

 

 

FOTO: http://os-meje-st.skole.hr/fotogalerijashow=album&id=360&limit=&curr_page=0


Bura, aromatično bilje, sol, mlijeko i vrijedni ljudi otoka Paga zaslužni su za proizvodnju našeg najpoznatijeg i najnagrađivanijeg sira. Kako to sve izgleda iz prve ruke pošli smo vidjeti u ponedjeljak, 24. 09.2018. Put otoka Paga krenuli su učenici  4.-8. razreda sa svojim učiteljima u dvije grupe. Iako je bila najavljeno lošije vrijeme držali smo da nam ono neće biti prepreka. Prva grupa stigla je u naselje Kolan, u poznatu siranu „Gligora“. Nakon što smo lijepo dočekani slijedila je priča o paškom siru, njegovoj povijesti, pasmini ovaca i vegetaciji koji daju specifičan i cijenjen okus ovog sira. Potom je slijedilo razgledavanje sirane, proizvodnog pogona, zrionice i pakirnice u zaštitnoj odjeći  uz stručno vodstvo. Po završetku obilaska degustirali smo ove specifične i ukusne sireva koji su po ocjenama stručnjaka najbolji sirevi u svijetu. Nakon toga uputili smo se u Pag gdje smo obišli kule i zidine, župnu crkvu Marijinog uznesenja, Knežev dvor… Ali bura s početka ovog teksta nam je priredila pravo iznenađenje. Paški most više nije bio otvoren za promet…

Druga grupa je stigla u grad Nin gdje je posjetila solanu. Razgledali su polja soli uz stručno vodstvo gdje im je objašnjen način proizvodnje soli. Slijedio je razgled grada Nina, gradskih zidina, spomenika Grgura Ninskog.. Zbog bure ova grupa je promijenila rutu pa su se uputili u Zadar gdje su prošetali gradom do crkve sv. Donata i poznatih morskih orgulja.. Nakon posjeta Zadru uputili su se za Split.

Na oduševljenje učenika, a zabrinutost učitelja zbog zatvorenog Paškog mosta prva grupa je morala ostala noćiti u Pagu. Učenici su bili smješteni u hotelima Belveder i Pagus, organizirana im je večera kao i doručak nakon noćenja.  Svi su bili zbrinuti i nije bilo nikakvih problema. U jutarnjim satima Paški most je konačno otvorio te smo se vratili u Split.

Jesen je ove godine stigla točno na vrijeme, buru smo osjetili u punom smislu riječi, a ovu našu, veselu pašku avanturu pamtit ćemo, sigurno, dugo vremena.

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju