preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
 

Zabavno - edukativni portal Pretežno vedro

Školski list PB-a

 

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

Korisni linkovi

CARNET
15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

Ministarstvo znanosti i obrazovanja
29.03.2016. 09:50
Uputa o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama
26. travnja 2016. - Izmjena Upute o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama.

Sigurno na internetu

Gradska knjižnica Marka Marulića
16.11.2018. 13:22
Prijava na Računalne radionice za umirovljenike
Gradska knjižnica Marka Marulića u Splitu organizira Računalnu radionicu za umirovljenike u Središnjoj knjižnici i Knjižnici Meje. Glavni cilj radionice je upoznavanje korisnika treće životne dobi s osnovama rada na računalu, …

Hrvatski školski sportski savez
15.11.2018. 20:46
7. Simpozij “Školski sport”
Hrvatski školski sportski savez ima čast i priliku pozvati vas na Simpozij Školski sport koji se održava 30.11.2018. i 01.12.2018. godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu (Horvaćanski zavoj 15, Zagreb). Simpozij Školski sport, kao i prijašnjih godina, Hrvatski školski sportski savez organizira u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Agencijom za odgoj i […] Objava 7. Simpozij “Školski sport” pojavila se prvi puta na Hrvatski školski sportski savez - Buzinski prilaz 2, 10010 Zagreb | Školski sport .

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet etno selu Stella Croatica
Autor: Renata Silić, 5. 5. 2018.

Dana 04. svibnja učenici osmih razreda u pratnji svojih razrednika i nastavnice Silić  posjetili su etno selo Stella Croatica na Klisu.

Nastava je organizrana kako bi učenici proširili svoje znanje o hranjivim tvarima i pravilnoj prehrani što upravo uče na satovima biologije i kemije.

Učenici su se upoznali i sa proizvodnjom tradicionalnih dalmatinskih delikatesa, naučili o tradciji naših predaka povezujući bogatstvo netaknute prirode i suvremen način pristupa u pripremi hrane.


Nakon trećeg školskog sata učenici osmih razreda posjetili su etno selo Stella Croatica.

Po dolasku na Klis razgledali su kompleks moderne hrvatske tvrtke koja se bavi proizvodnjom tradicionalnih dalmatinskih delikatesa temeljenim na plodovima iz svog uzgoja.

Obilaskom su determinirali biljke koje će uskoro biti dio njihovog Botaničkog vrta i vidjeli neke endemske vrste kao što je Dubrovačka zečina.

Šetnjom kroz stare kamene kuće  prisjetili su se kako su nekada živjeli naši predci i na koji način su konzervirali hranu.

Nakon razgledavanja vanjskog dijela kompleksa naše ljubazne domaćice su nas uvele u prostoriju u kojoj smo za dobrodošlicu konzumirali ušećeren bademe, arancine i štrudel od jabuka.

Uslijedilo je predavanje na temu :"Vitamini i minerali" .Učenici su ovim predavanjem obogatili svoje znanje o pravilnoj prehrani, nakon čega su i sami izradili smoothie čiji se temelj bazirao na blitvi, mrkvi i malinama, izvorima vitamina i antioksidansa.

Iste napitke učenici su degustirali i međusobno ocjenili njihovu kvalitetu.

Za kraj , organiziran je kviz u kojem su učenici oba razreda suprostavili svoja znanja.

Kroz igru i natjecanje u znanju učenici su proširili svoje znanje o pravilnoj prehrani i obogatili ga novim spoznaja.

GALERIJA SLIKA:

http://os-meje-st.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=345

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju