preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Školski list PB-a

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

Korisni linkovi

CARNET
19.09.2018. 14:56
U okviru CECIIS-a održan Dan e-Škola
Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu započela je trodnevna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2018.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja
29.03.2016. 09:50
Uputa o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama
26. travnja 2016. - Izmjena Upute o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama.

 

Sigurno na internetu

Gradska knjižnica Marka Marulića
20.09.2018. 14:14
Predstava Duet za jednog Toma Kempinskog
Utorak, 25. rujna 2018. u 18:00 u dvorani 1 Središnje knjižnice Obilježavanje dana multiple skleroze (MS-a) u organizaciji MS TIMA Hrvatske Predstava Duet za jednog Toma Kempinskog Podaci o predstavi …

Hrvatski školski sportski savez
06.09.2018. 20:51
Natječaji za odjeljenja Univerzalne i Vježbaonice
Poštovani, Na temelju osiguranih sredstava u Financijskom planu Hrvatskog školskog sportskog saveza za 2018. godinu, namijenjenih za zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti učenika i programe Univerzalne sportske škole i Vježbaonice, Hrvatski školski sportski savez raspisuje  NATJEČAJE za odabir škola/ustanova koje će provoditi program Univerzalne sportske škole i Vježbaonice u školskoj godini 2018./2019. PROGRAM UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE […] Post Natječaji za odjeljenja Univerzalne i Vježbaonice je prvi puta viđen na Hrvatski školski sportski savez - Buzinski prilaz 2, 10010 Zagreb | Školski sport .

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet etno selu Stella Croatica
Autor: Renata Silić, 5. 5. 2018.

Dana 04. svibnja učenici osmih razreda u pratnji svojih razrednika i nastavnice Silić  posjetili su etno selo Stella Croatica na Klisu.

Nastava je organizrana kako bi učenici proširili svoje znanje o hranjivim tvarima i pravilnoj prehrani što upravo uče na satovima biologije i kemije.

Učenici su se upoznali i sa proizvodnjom tradicionalnih dalmatinskih delikatesa, naučili o tradciji naših predaka povezujući bogatstvo netaknute prirode i suvremen način pristupa u pripremi hrane.


Nakon trećeg školskog sata učenici osmih razreda posjetili su etno selo Stella Croatica.

Po dolasku na Klis razgledali su kompleks moderne hrvatske tvrtke koja se bavi proizvodnjom tradicionalnih dalmatinskih delikatesa temeljenim na plodovima iz svog uzgoja.

Obilaskom su determinirali biljke koje će uskoro biti dio njihovog Botaničkog vrta i vidjeli neke endemske vrste kao što je Dubrovačka zečina.

Šetnjom kroz stare kamene kuće  prisjetili su se kako su nekada živjeli naši predci i na koji način su konzervirali hranu.

Nakon razgledavanja vanjskog dijela kompleksa naše ljubazne domaćice su nas uvele u prostoriju u kojoj smo za dobrodošlicu konzumirali ušećeren bademe, arancine i štrudel od jabuka.

Uslijedilo je predavanje na temu :"Vitamini i minerali" .Učenici su ovim predavanjem obogatili svoje znanje o pravilnoj prehrani, nakon čega su i sami izradili smoothie čiji se temelj bazirao na blitvi, mrkvi i malinama, izvorima vitamina i antioksidansa.

Iste napitke učenici su degustirali i međusobno ocjenili njihovu kvalitetu.

Za kraj , organiziran je kviz u kojem su učenici oba razreda suprostavili svoja znanja.

Kroz igru i natjecanje u znanju učenici su proširili svoje znanje o pravilnoj prehrani i obogatili ga novim spoznaja.

GALERIJA SLIKA:

http://os-meje-st.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=345

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju