preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
 

Zabavno - edukativni portal Pretežno vedro

Školski list PB-a

 

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

Korisni linkovi

CARNET
15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

Ministarstvo znanosti i obrazovanja
29.03.2016. 09:50
Uputa o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama
26. travnja 2016. - Izmjena Upute o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama.

Sigurno na internetu

Gradska knjižnica Marka Marulića
16.11.2018. 13:22
Prijava na Računalne radionice za umirovljenike
Gradska knjižnica Marka Marulića u Splitu organizira Računalnu radionicu za umirovljenike u Središnjoj knjižnici i Knjižnici Meje. Glavni cilj radionice je upoznavanje korisnika treće životne dobi s osnovama rada na računalu, …

Hrvatski školski sportski savez
15.11.2018. 20:46
7. Simpozij “Školski sport”
Hrvatski školski sportski savez ima čast i priliku pozvati vas na Simpozij Školski sport koji se održava 30.11.2018. i 01.12.2018. godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu (Horvaćanski zavoj 15, Zagreb). Simpozij Školski sport, kao i prijašnjih godina, Hrvatski školski sportski savez organizira u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Agencijom za odgoj i […] Objava 7. Simpozij “Školski sport” pojavila se prvi puta na Hrvatski školski sportski savez - Buzinski prilaz 2, 10010 Zagreb | Školski sport .

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
MEMORY „PRETEŽNO VEDRO“ - društvena igra OŠ Meje
Autor: Tanja Laušić, 24. 4. 2018.

Memory igra pod nazivom „Pretežno vedro“ nastala je kao ishod aktivnosti istoimenog projekta Nastavnog zavoda za javno zdravstvo - službe za mentalno zdravlje, koji je za cilj imao zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja djece u OŠ Meje. Igra je nastala u suradnji sa Školom za dizajn, grafiku i održivu gradnju - Split, kojima se ovim putem posebno zahvaljujemo.


Izradi društvene igre prethodio je ciklusu radionica psihologinje pod nazivom  „Mislimo srcem“. Projektne aktivnosti trajale su kroz dvije školske godine, u radionicama su sudjelovali učenici razredne nastave. Neke od tema radionica bile su: Imenovanje osjećaja - igra boja; Prepoznavanje osjećaja i suosjećanje; Biti sretan, biti tužan; Nemirna luka osjećaja; Tko se boji straha još.

Nakon radionica na kojima su učenici razgovarali i upoznavali se sa svojim osjećajima, načinima kako na njih reagiraju, kako ih prepoznaju kod drugih ... učenici su kroz crteže izrazili svoje osjećaje. U našoj igri Memory osjećaji su također i opisani riječima djece.

Uz pomoć igre  djeca mogu neprimjetno razvijati mnoge vještine jer je učenje kroz igru i zabavu najefikasniji način stjecanja različitih sposobnosti i znanja. Razgovor s djecom o trenutačnim događanjima i aktivnostima olakšava kasnije dosjećanje tih događaja. Dječja iskustva djeluju na njihovo pamćenje. Djeca pamte ono što je za njih važno i ono što je vezano za snažne emocije.

Ova igra Memory na zabavan način stimulira razvoj pamćenja i koncentracije kod djece, ali i njihovo učenje prepoznavanja i imenovanja emocija.

 

Više o samom projektu i našoj igri možete pogledati ovdje

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju