preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Školski list PB-a

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

Korisni linkovi

CARNET
19.09.2018. 14:56
U okviru CECIIS-a održan Dan e-Škola
Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu započela je trodnevna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2018.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja
29.03.2016. 09:50
Uputa o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama
26. travnja 2016. - Izmjena Upute o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama.

 

Sigurno na internetu

Gradska knjižnica Marka Marulića
20.09.2018. 14:14
Predstava Duet za jednog Toma Kempinskog
Utorak, 25. rujna 2018. u 18:00 u dvorani 1 Središnje knjižnice Obilježavanje dana multiple skleroze (MS-a) u organizaciji MS TIMA Hrvatske Predstava Duet za jednog Toma Kempinskog Podaci o predstavi …

Hrvatski školski sportski savez
06.09.2018. 20:51
Natječaji za odjeljenja Univerzalne i Vježbaonice
Poštovani, Na temelju osiguranih sredstava u Financijskom planu Hrvatskog školskog sportskog saveza za 2018. godinu, namijenjenih za zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti učenika i programe Univerzalne sportske škole i Vježbaonice, Hrvatski školski sportski savez raspisuje  NATJEČAJE za odabir škola/ustanova koje će provoditi program Univerzalne sportske škole i Vježbaonice u školskoj godini 2018./2019. PROGRAM UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE […] Post Natječaji za odjeljenja Univerzalne i Vježbaonice je prvi puta viđen na Hrvatski školski sportski savez - Buzinski prilaz 2, 10010 Zagreb | Školski sport .

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
MEMORY „PRETEŽNO VEDRO“ - društvena igra OŠ Meje
Autor: Tanja Laušić, 24. 4. 2018.

Memory igra pod nazivom „Pretežno vedro“ nastala je kao ishod aktivnosti istoimenog projekta Nastavnog zavoda za javno zdravstvo - službe za mentalno zdravlje, koji je za cilj imao zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja djece u OŠ Meje. Igra je nastala u suradnji sa Školom za dizajn, grafiku i održivu gradnju - Split, kojima se ovim putem posebno zahvaljujemo.


Izradi društvene igre prethodio je ciklusu radionica psihologinje pod nazivom  „Mislimo srcem“. Projektne aktivnosti trajale su kroz dvije školske godine, u radionicama su sudjelovali učenici razredne nastave. Neke od tema radionica bile su: Imenovanje osjećaja - igra boja; Prepoznavanje osjećaja i suosjećanje; Biti sretan, biti tužan; Nemirna luka osjećaja; Tko se boji straha još.

Nakon radionica na kojima su učenici razgovarali i upoznavali se sa svojim osjećajima, načinima kako na njih reagiraju, kako ih prepoznaju kod drugih ... učenici su kroz crteže izrazili svoje osjećaje. U našoj igri Memory osjećaji su također i opisani riječima djece.

Uz pomoć igre  djeca mogu neprimjetno razvijati mnoge vještine jer je učenje kroz igru i zabavu najefikasniji način stjecanja različitih sposobnosti i znanja. Razgovor s djecom o trenutačnim događanjima i aktivnostima olakšava kasnije dosjećanje tih događaja. Dječja iskustva djeluju na njihovo pamćenje. Djeca pamte ono što je za njih važno i ono što je vezano za snažne emocije.

Ova igra Memory na zabavan način stimulira razvoj pamćenja i koncentracije kod djece, ali i njihovo učenje prepoznavanja i imenovanja emocija.

 

Više o samom projektu i našoj igri možete pogledati ovdje

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju