preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
 

60 godina škole

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica
OŠ Meje

Korisni linkovi

Školski list PB-a

 

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

CARNET
29.11.2021. 09:39
Posjetite Učionicu budućnosti u sklopu izložbe Predmet: Hrvatski
Od 1. do 8. prosinca 2021. godine u Galeriji Klovićevi dvori održavat će se Učionica budućnosti na kojoj će se odvijati radionice za učenike i nastavnike. Na radionicama će se ... The post Posjetite Učionicu budućnosti u sklopu izložbe Predmet: Hrvatski appeared first on CARNET .

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Sigurno na internetu

Arhiva vijesti

Arhivu objavljenih vijesti možete pronaći po godinama na poveznicama:

20202019201820172016

20152014201320122011

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obavijest o pravu na besplatne marende u osnovnim školama
Autor: Sanja Mamić, 15. 7. 2021.

Obavještavaju se roditelji/ skrbnici/ udomitelji na području Grada Splita o pravu na besplatne marende za učenika u osnovnim školama temeljem Odluke o socijalnoj skrbi (19/19, 38/19 i 70/20). 

(pogledajte pod OPŠIRNIJE)

 


Pravo na sufinanciranje marende u visini od 150,00 kuna mjesečno u osnovnoj školi može ostvariti učenik ako jedan roditelj/skrbnik/udomitelj ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje 3 (tri) godine do dana podnošenja zahtjeva i uz jedan od dodatnih uvjeta: - dijete čija obitelj ima rješenje Centra o priznatom pravu na ZMN, - dijete hrvatskog ratnog vojnog invalida ili mirnodopskog vojnog invalida ili civilnog invalida rata s utvrđenim stupnjem invaliditeta od 70% i većim, - dijete samohranog roditelja sukladno određenju pojma iz Odluke o socijalnoj skrbi, ako kućanstvo zadovoljava uvjet prihoda uvećan za 100% - dijete iz obitelji s troje i više djece pod uvjetom da prima dječji doplatak, - dijete iz obitelji u kojoj su oba roditelja/skrbnici nezaposleni, - dijete sa teškoćama u razvoju sukladno određenju pojma iz Odluke o socijalnoj skrbi Pravo na besplatnu marendu u osnovnim školama može ostvariti i učenik koji je rješenjem Centra smješten u udomiteljsku obitelj ili socijalnu ustanovu. Zahtjev s potrebnom dokumentacijom roditelji/skrbnik/udomitelj mogu: - dostaviti odgojno obrazovnoj ustanovi koja zahtjev s dokumentacijom prosljeđuje Upravnom tijelu, - poslati poštom Upravnom tijelu, - osobno donijeti u centralnu pisarnicu Grada Splita. Roditelji/skrbnici/udomitelji će nakon podnošenja zahtjeva dobiti rješenja, a odobreni iznos sufinanciranja Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Grada Splita će isplaćivati mjesečno na račun roditelja/skrbnika/udomitelja. Ukoliko nadležne institucije utvrde da se ne podmiruju troškovi organizirane marende u školi ili da dijete svakodnevno pohađa školu bez marende, novim rješenjem će se ukinuti isplata roditelju/skrbniku/ udomitelju na račun i preusmjeriti sredstva osnovnoj školi koja će organizirati dostavu marende za dijete. NAPOMENA: Zahtjevi zaprimljeni do 30. rujna tekuće školske godine omogućavaju ostvarenje prava od početka školske godine. Nakon tog datuma, pravo se ostvaruje od mjeseca podnošenja zahtjeva.

U prilogu se nalazi dokumentacija koja je potrebna za prikupljanje novih zahtjeva za besplatnu marendu učenika u osnovnoj školi u visini od 150 kuna mjesečno u novoj školskoj 2021./2022. godini.

Informacije možete pogledati i na web stranicama Grada Splita 

Pravo na sufinanciranje marende u visini od 150 kuna

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju