preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
 

60 godina škole

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica
OŠ Meje

Korisni linkovi

Školski list PB-a

 

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

CARNET
29.11.2021. 09:39
Posjetite Učionicu budućnosti u sklopu izložbe Predmet: Hrvatski
Od 1. do 8. prosinca 2021. godine u Galeriji Klovićevi dvori održavat će se Učionica budućnosti na kojoj će se odvijati radionice za učenike i nastavnike. Na radionicama će se ... The post Posjetite Učionicu budućnosti u sklopu izložbe Predmet: Hrvatski appeared first on CARNET .

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Sigurno na internetu

Arhiva vijesti

Arhivu objavljenih vijesti možete pronaći po godinama na poveznicama:

20202019201820172016

20152014201320122011

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tajna rimske palače
Autor: Ana Ostojić, 6. 5. 2020.

Sudamja (Su = sveti i damja = Dujam) naziv je višestoljetnog tradicionalnog blagdana svetog Dujma, u narodu zvanog fešta svetoga Duje ili fjera svetog Duje, koja se tradicionalno održava svakog 7.svibnja u Splitu. Više o najvažnijem blagdanu grada Splita, o caru Dioklecijanu i njegovoj obitelji, o palači, o Sv. Dujmu i najljepšim dijelovima našega grada istražite rješavajući zadatke, gledajući slike, igrajući Kahoot kviz. U šetnji našom virtualnom knjižnicom https://sites.google.com/view/virtualna-knjiznica-osmeje/sudamja-2020 zabavite se otkrivajući u svojim domovima neke nove ili zaboravljenje tajne o Dioklecijanu, palači i sv. Dujmu.

Materijale su za Zlatnu večer matematike pripremili učenici dodatne nastave matematike 8.a i 8.b  Palmina Dorić, Marta Krstulović-Opara, Helena Jakšić, Dujam Orlandini, Antun Pavlović, Adam Ivan Peić i Dominik Vuko sa svojom učiteljicom Anom Ostojić.

Na dobro van došla Sudamja!

 


Krenemo li nabrajati građevine koje su među najfascinantnijima na svijetu, Dioklecijanova palača lako bi se mogla svrstati među njih. Danas palača čini strogi centar staroga dijela Splita u kojoj ljudi još uvijek žive. Palaču je izgradio jedan od najpoznatijih rimskih careva, car Dioklecijan. 295. godine poslije Krista počeo je graditi raskošnu carsku palaču od oko 44 290 metara kvadratnih, u koju se nakon desetogodišnje gradnje povukao kad je napustio rimski carski tron 305. godine.

U galeriji http://os-meje-st.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=440ćete naći naše slike iz Etnografskog muzeja i radionice na Zlatnoj večeri matematike u prosincu 2017. godine.

U šetnji našom virtualnom knjižnicom https://sites.google.com/view/virtualna-knjiznica-osmeje/sudamja-2020 zabavite se otkrivajući u svojim domovima neke nove ili zaboravljenje tajne o Dioklecijanu, palači i sv. Dujmu.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju