preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Tražilica
Školski list PB-a

 

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

Korisni linkovi

CARNET
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja
27.02.2018. 10:58
Pristup državnim maticama za ustanove iz nadležnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja
27. veljače 2018. - Sukladno Zaključku Vlade RH od 13. travnja 2017. godine, javnopravna tijela od 1. listopada 2017. godine će po službenoj dužnosti pribavljati podatke iz državnih matica te neće zahtijevati od građana isprave iz državnih matica za postupke pred javnopravnim tijelima. Ministarstvo uprave i Ministarstvo znanosti i obrazovanja potpisali su sporazum kojim se prema odobrenome Katalogu pravnih temelja i zakonitih svrha omogućuje Ministarstvu znanosti i obrazovanja, kao i svim odgojno-obrazovnim ustanovama iz nadležnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja, uvid u državne matice preko aplikacije ,,Uvid u osobna stanja građana".

Sigurno na internetu

Gradska knjižnica Marka Marulića
10.12.2018. 14:30
Preuzmite preporuke knjižničarki s Odjela za djecu i mlade
https://www.gkmm.hr/dl/Preporuke_novih_knjiga_12-2018.pdf

Hrvatski školski sportski savez
11.12.2018. 11:51
Tjedni fair playa u Hrvatskoj
Hrvatski školski sportski savez je nakon dužih priprema započeo provedbu pilot projekta pod nazivom Tjedan fair playa u mojoj školi. Za provedbu projekta izabrano je 6 osnovnih škola te 4 srednje škole iz 10 županija Republike Hrvatske.Više o projektu pročitajte OVDJE. Rbr Naziv škole Mjesto 1 Srednja škola Zvane Črnje Rovinj Rovinj 2 Srednja škola […] Objava Tjedni fair playa u Hrvatskoj pojavila se prvi puta na Hrvatski školski sportski savez - Buzinski prilaz 2, 10010 Zagreb | Školski sport .

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Klokan bez granica 2018.
Autor: Ana Ostojić, 27. 1. 2018.

OBAVIJEST ZA UČENIKE OŠ MEJE

MEĐUNARODNO MATEMATIČKO NATJECANJE «KLOKAN   BEZ  GRANICA«

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva, natjecanje će se u Republici Hrvatskoj održati u četvrtak 22. ožujka 2018. godine u 12 sati i 30 minuta u svim školama. 

Učiteljice prijave s popisom učesnika  moraju izvršiti najkasnije do petka, 9. veljače 2018. povjerenici za OŠ Meje prof. Ani Ostojić.


Udruga "Klokani bez granica" međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre - natjecanja "Matematički klokan" koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

Igra - natjecanje

Motto igre - natjecanja "Matematički klokan" je: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Sastoji se od 12 zadataka za skupine Pčelica i  Leptirić, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine. Zadaci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan. Službeni su jezici "Klokana" francuski i engleski, a pitanja su prevedena na jezike zemalja sudionica. Igra - natjecanje se samofinancira članarinom sudionika - natjecatelja. Prikupljena se sredstva koriste za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima. Najmanje polovina prikupljene svote mora se potrošiti za nagrade najboljima.

Kao i svih prethodnih godina predviđeno je da učenici sami financiraju natjecanje sa svotom od 15 kn po učeniku, a od tih sredstava 60% odlazi na poklone i nagrade učenicima (svaki učenik prilikom dolaska na natjecanje dobiva mali poklon, a 10% najbolje plasiranih učenika nagradu; u 2017. godini dodijeljeno je 4389 nagrada i oko 1072 utješne nagrade), a 40% na materijalne troškove (članarinu u međunarodnoj udruzi, prijevod, tiskarski i poštanski troškovi, ispravak zadataka i dr.).

Učiteljice prijave s popisom učesnika  moraju izvršiti

najkasnije do petka, 9. veljače 2018.

Učenici se natječu po razinama:

Pčelica (P) 2. razred O.Š.

Leptirić (L) 3. razred O.Š.

Ecolier (E) 4.-5. razred O.Š.

Benjamin (B) 6.-7. razred O.Š.

Cadet (C) 8. razred O.Š.i I. razred S.Š.

Junior (J) II.- III. razred S.Š.

Student (S) IV.razred S.Š.

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva, natjecanje će se u Republici Hrvatskoj održati u četvrtak 22. ožujka 2018. godine u 12 sati i 30 minuta u svim školama. Rješenja zadataka bit će od 20.4.2018. godine na http://www.matematika.hr/klokan/2018/

Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2. svibnja 2018. godine na internet stranici HMD-a, a ostali sudionici mogu svoj plasman saznati kod povjerenika škole nakon preuzimanja nagrada. Od 22. svibnja škole će poštom primati nagrade, koje se učenicima uručiti na priredbi povodom Dana škole ili sl.

Koordinator međunarodnog matematičkog natjecanja « Klokan bez granica»

Maja Marić, prof.

 

Povjerenica za OŠ Meje

Ana Ostojić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju