preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Školski panoi

 

Produženi boravak

 

Školski list PB-a

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

Korisni linkovi

Sigurno na internetu

Gradska knjižnica Marka Marulića
18.05.2018. 08:43
Jacques Tati Moj ujak (1958, 116 min), edukativna projekcija filma
Petak, 18. svibnja 2018. u 18 sati u dvorani 3 Središnje knjižnice Moj ujak (Mon oncle, 1958), Francuska, boja, 116 min, Specta-Films/Gray-Film/Alter-Film/Film del Centauro Redatelj: Jacques Tati Scenarij: Jacques Tati, Jacques …

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PB VATROGASCI
Autor: Jadranka Gegić Blajić, 8. 5. 2018.

Na Dan svetog Florijana - zaštitnika vatrogasaca učenici 2. i 3. razreda produženog boravka sa svojim učiteljicama Silvijom i Jadrankom otišli su u posjet splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

 


Nakon kratke prezentacije naših likovnih i literarnih radova o vatrogascima, koju su oni nagradili velikim pljeskom, krenuli smo u obilazak vatrogasne postrojbe.

Divni su nas vatrogasci uvodili strpljivo u tajne svog zanata, a oduševljenju nije bilo kraja kada su nas podizali u 42 metra visokoj dizalici za gašenje požara na neboderima.

Kao pravi vatrogasci isprobali smo vatrogasne šljemove, gasili smo zamišljeni požar pravim vatrogasnim šmrkom i vozikali se u malom vatrogasnom vozilu namijenjenom kretanju kroz gradsku jezgru, od milja nazvan "Getaninom".

Proučili smo i sadržaj pravih vatrogasnih vozila koji sudjeluju u spašavanju unesrećenih u potresu, poplavi ili prometnoj nesreći, a vidjeli smo i obuku mladih, budućih vatrogasaca.

Sretni i puni dojmova, vratili smo se u školu s darovanim crvenim balonima.

FOTO...

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju