preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Meje" Split

Login
Školski panoi

 

Produženi boravak

 

Školski list PB-a

Priloženi dokumenti:
Produzenko web.pdf
Produzenko 2.pdf

Korisni linkovi

Sigurno na internetu

Gradska knjižnica Marka Marulića
18.05.2018. 08:43
Jacques Tati Moj ujak (1958, 116 min), edukativna projekcija filma
Petak, 18. svibnja 2018. u 18 sati u dvorani 3 Središnje knjižnice Moj ujak (Mon oncle, 1958), Francuska, boja, 116 min, Specta-Films/Gray-Film/Alter-Film/Film del Centauro Redatelj: Jacques Tati Scenarij: Jacques Tati, Jacques …

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt Selo-grad - odlazak u Košute
Autor: Marija Vujević, 30. 4. 2018.

U petak, 27.4.2018. godine, učenici 1. a razreda sa svojim učiteljicama Ivanom Čolak i Marijom Vujević su u sklopu projekta Selo-grad otputovali u uzvratni posjet učenicima OŠ Trilj PŠ Košute.


Košućani su nas jako lijepo dočekali. Priredili su kratki program u kojem su nam, nakon kratkog pozdrava dobrodošlice, pokazali narodnu nošnju i običaje svoga sela i cetinskog kraja. Upoznali su nas sa životom na selu. Vidjeli smo oranice, voćnjake, povrtnjake, poljoprivredne strojeve, domaće životinje i njihove nastambe.

Naši gostoljubivi domaćini odveli su nas i u konjički klub Sveti Mihovil gdje smo mogli hraniti i timariti konje. Tu smo se malo okrijepili i odmorili u dubokoj hladovini.

Posjetili smo i Trilj gdje se nalazi njihova matična škola, prošetali triljskom atrakcijom - visećim mostom preko rijeke Cetine.

Na kraju smo uživali u druženju na seoskom gospodarstvu uz rijeku Cetinu, upoznali biljni i životinjski svijet u rijeci i uz rijeku, jeli pizzu, igrali se na livadi i jahali na predivnim konjima.

Shvatili smo da se život na selu mnogo razlikuje od života u gradu, puno je teži, ali zanimljiviji jer ljudi žive u prirodnom okružju i u skladu s prirodom. Ali djeca su svugdje djeca, vesela, razigrana , druželjubiva i znatiželjna.

Ovo predivno putovanje i druženje ostat će nam u nezaboravnom sjećanju.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju